Alla inlägg under september 2010

Av Joanna Löfdahl - 10 september 2010 08:50

Det sägs att det är fredag idag. Är inget vidare fan av helger och sådär. Helgerna är så tysta och tråkiga. Har tyckt det i många år. När jag gick i skolan såg man såklart fram emot helgerna, man såg fram emot lite ledighet. Men nu har jag ju ingen ledighet att se fram emot, jag är ju "ledig" hela tiden nu. Så någon sådan mysfaktor har inte helgen längre. Jag gillar ungefär varannan helg. För varannan helg är familjen samlad, så gott som hela helgen. Men varannan helg så jobbar ju sambon. Och dom helgerna är inte alls lika roliga.


Idag har jag tvättstugan nu kl 9. Så jag borde ta och samla ihop tvätten istället för att sitta här. Ska nu göra ett nytt försök med att tvätta upp alla sängkläder och annat efter alla sjukor som har varit. Jag försökte ju som sagt förra veckan, men ödet ville annorlunda. Precis innan min tvättid började sist så ringde dom från dagis och sa att Anton var dålig. Så det blev ju inte tvättat då. Sen när vi kom hem från sjukhuset så blev ju sambon dålig. Och ja, nu har vi  äntligen fått tag i en tvätt tid igen. Det finns ju aldrig något att välja på, det är alltid fullt där ute. Men idag är det våran tur. Har längtat efter att få tvätta upp allt det där, så att jag får städa badrummet någon gång! All tvätt ligger där inne och svämmar över typ. Men nu ska jag på't!


Får skriva mer senare. Har tvättstugan om 10 minuter så. Vill gärna vara där i tid.

Av Joanna Löfdahl - 9 september 2010 19:22

Eftermiddagen blev inte helt som jag hade trott. Jag såg framför mig en tidig middag, eftersom jag började med den såpass tidigt, och att vi efter middagen skulle gå ut och leka. Men middagen tog visst längre tid än jag trodde att göra. Så den blev inte alls tidig. Och när vi hade ätit var Anton alldeles för trött för att vi skulle gå ut. Så istället tog jag och Anton och plockade upp alla leksaker och sedan dammsugade vi. Vi hade såklart några disskusioner om att man INTE ska tömma ut sakerna när mamma plockar ihop, och om vem som skulle hålla i sopen och vem som skulle dammsuga. Men vi blev klar till slut! Hade jag orkat hade jag dammtorkat lite och sånt också. Men det får vänta tills imorgon. Har så himla ont i magen. Vet inte vad det kan vara :/


Sitter ofta och drömmer om hur jag skulle vilja ha det här hemma. Drömmer om hur det skulle se ut om man hade massor av pengar att inreda med. Sen tänker jag att om man hade massor av pengar, då skulle jag hellre vilja köpa ett hus. Det drömmer om och längtar efter, att få bo i ett hus. Ett hus som bara är vårat. Det ser vi fram emot. Men det är en lång bit kvar innan vi kommer kunna ha råd att köpa ett hus. Men det kommer ske, i framtiden! Och tills dess kommer jag drömma. En stor mysig trädgård för barnen att leka i. För fler barn kommer det bli! Jag kan se allt framför mig. Härligt!


Skulle så gärna vilja ha en bra kamera. Helst en systemkamera, det har jag önskat mig ett par tre år nu. Men tvivlar på att jag kommer få någon på bra många år. Men drömma får man iaf! Jag har en kamera nu, men den börjar faktiskt på att ha gjort sitt. Och jag har inte använt den alls det senaste året. Köpte kameran 2006, och jag har använt den flitigt! Ett tag hade jag med mig den precis överallt. Den har givit mig många fina bilder, många fina minnen. Och jag kommer aldrig glömma min älskade kamera, min första digitalkamera. Men det är ju tyvärr så att min kamera har inte utvecklats med mig. Den är ju fortfarande precis som den var när jag köpte den. Den har inte nya funktioner som jag skulle behöva. Jag ska försöka spara ihop till en kamre sen, men det blir efter jag fått jobb. För som det är nu har jag inga pengar att spara av ens. Men en vacker dag, ska jag få mig mig en ny kamera.

Skulle ju gärna vilja lägga ut mer bilder. Har ju hyfsat bra kamera i mobilen. Men jag vill ha en kamera, det vore så mycket enklare.


Nej, nu blir det till att glo på lite tv och vila den onda magen. Vet som sagt inte vad det är med den. Hoppas bara det går till sig snart. Orkar inte ha ont mer nu.


Vad gör ni ikväll? Och hur har er dag varit?

Av Joanna Löfdahl - 9 september 2010 14:01

Idag gör vi inte så mycket. Mest hemma och tar det lugnt. Vi var in till stan en snabbis och handlade lite på apoteket, och hämta lite grejer på sjukhuset som Patrik hade glömt där.


Till lunch blev det korv med bröd. Haha, vilken lyx va? ;)

Anton mumsade i sig två korvar och massa kiikop. Men något bröd ville han inte ha till korven, som vanligt. Sen slocknade han. Han var så himla trött. Han höll på att somna på vägen hem från stan.


Sitter nu och längtar efter att gå på stan lite. Var länge sedan jag gick på stan och bara kollade runt. Måste ta och göra det någon gång snart!


Får blogga mer ikväll. Just nu orkar jag inte.

Av Joanna Löfdahl - 8 september 2010 19:56

Ja då var ännu en dag snart slut då! Jisses, vart tar tide vägen? Kan ju inte påstå att jag gjort särskilt mycket idag. Det enda nytta jag gjort är väl att vika all färdigtorkad tvätt och lägga dom i dess rätta lådor, och rensat ur Antons klädlåda, rensat bort det som var för smått och det som inte används. För hans låda var verkligen överfull, så fick inte plats med den rena tvätten. Så nu har vi en hög till med kläder som ska läggas bort/säljas. Just nu orkar jag inte ta tag i det där med att lägga ut annons på kläder. Vore ju i och för sig kanon om man kunde få en slant. Men jag har inte orken. Men det kommer väl. Ja, och så har jag väl diskat lite och så. Annars har det varit en rätt slapp dag. Och det har varit skönt.


Visst är det tråkigt att vi är sjuka allihopa och så. Men det är faktiskt också väldigt mysigt att få vara hemma hela lilla familjen. Vara hemma och bara rå om varandra. Det är något speciellt med det! Och det är ju faktiskt en liten tröst när allt annat känns eländigt, att vi får vara tillsammans!


Nu är det kväll och vi försöker få Anton att somna. Men lillherrn har sovit två gånger idag, så han har inte riktigt lust att sova nu när det är kväll. Vi har varit ute och lekt lite också. Anton blev så lycklig att få gå omkring ute. Han rusade runt precis som om det var första gången han såg allt. Det var fantastiskt att se hans glädje.


Och nu är det Idol också, det kollar vi såklart på! Det är så himla roligt att se uttagningarna. Sambon gillar bara uttagningarna, men jag gillar resten också, att få se vem som vinner osv. Tittar ni på Idol?

Av Joanna Löfdahl - 7 september 2010 19:06

På vårdcentralen gick det väl som jag trodde ungefär. Halsinfektion och något med luftrören, båda var virusinfektion. Så jag fick gå hem på "hemvård" som det så fint hette sa dom. Men ja, det var ju bra att kolla upp iaf. Och jag hoppas på att halsen blir bättre och bättre. Hoppas jag gjort bort dom ondaste dagarna.


Tog med mig grabbarna till vårdcentralen så fick dom också komma ut lite idag. Kanske inte världens bästa ställe att ta med dom till, men ändå. Anton var nöjd att få komma ut. Sen handlade vi lite glass på vägen hem. För på sjukhuset blev Anton ordinerad glass. Och nu var glassen vi hade hemma slut, så lika bra att fylla på. Anton har verkligen varit förtjust i glassordinationen vill jag lova ;) Han har sprungit i tid och otid till frysen och ska ha "la!! lass!!". Hihi sötenöten.


Ikväll har jag väldigt ont när jag andas. Men dom lyssnade på lungorna och dom lät bra! Tur det iaf. Och så skulle jag fått någon rolig hostmedicin. Men det gick åt pipan eftersom jag har gallsten. Så jag får sitta här med min hosta.


Försökt göra kväll åt Anton som är så himla trött. Men inte vill han sova heller! Han har inte tid, fastän han nästan somnar där han står. Och välling vill han INTE ha. Är väl ett par veckor nu som han vägrat kvällsvällingen. Någon som har något bra tips på vad man kan ge istället för välling? Vill ju gärna att han har något i magen när han somnar. Det "underligaste" är ju att han ändå sover hela nätterna, fastän han inte druckit kvällsvällingen. Vilken tid brukar dom vilja sluta med vällingen? Han är väl inte redan så stor?

Av Joanna Löfdahl - 7 september 2010 12:36

Ny dag, men fortfarande lika ont i halsen. Om inte till och med mer ont. Så i morse ringde jag vårdcentralen. Så jag ska dit kl 15.30 Bättre att iaf kolla upp det, så vet man sen om det bara är att vänta ut det eller inte. Onödigt att "svälja rakblad" om man kanske inte behöver. Nåväl i eftermiddag får jag veta!


Småfebriga är vi alla tre idag också. Igår hade Anton ingen feber, men idag är den tillbaka :( Känner bara SUCK just nu. När ska vi få bli friska? Nu har Anton varit sjuk i en vecka. Det tar på krafterna det här. Men vi får hoppas att vi snart är på benen igen!


Har inte direkt gjort någon nytta idag. Gjorde det mest nödvändiga igår. Så nu tänker jag ta det lugnt idag. I need it.


Ingen vidare ork till att blogga. Hade hoppats på att vi skulle må bättre idag så att vi kunde gå ut på en liten promenad. Men det blir ju promenad till vårdcentralen iaf. Sen ska man hitta på någon middag också. yaay, ingen av oss har någon matlust alls just nu. Bortsett från Anton, han har börjat äta lite bättre nu faktiskt, och det känns bra! Man blir så orolig när dom inte äter dom som ska, dom små.


Hur mår mina bloggläsare idag? Är ni drabbade av den här förkylningen/sjukan som går just nu?

Av Joanna Löfdahl - 6 september 2010 17:51

Nu har vi snart klarat av ännu en dag. Än så länge har jag bara haft lite feber idag. Sambon har haft mer än mig. Men jag ska inte ropa hej än. För igår var det så att min feber drog igång ordentligt först på kvällen. Och då var jag minsann inte så himla kaxig. Hade glömt bort hur himla ont i kroppen man får när man har feber.


Anton har varit på blandat humör idag. Stundvis har han varit jättego och mysig, för att bara en kort stund senare förvanlas till ett litet monster. Men det är ju som vanligt nu. Det är väl någon fas som skall gås igenom. Det blandat med att han faktiskt inte är helt pigg än. Han har en himla hosta, och så har han blivit supersnorig också. Idag har han inte haft feber, men han har legat på gränsen till feber. Men han har bara fått febernedsättande i morse. Blir att ta en ny temp på honom innan läggdags, för att kolla läget. Så man får planera natten, om man behöver gå upp och ge honom febernedsättande eller inte.


Nu på eftermiddagen har jag och Anton städat lite. Antog projekt få Anton att plocka upp sina leksaker. Förväntade mig världskrig för det är väl mer eller mindre vad det brukar bli. Han brukar hälla ut dom backar med saker som jag plockat ihop osv. Men idag var han jätteduktig och hjälpte mamma så snällt! Helt fantastiskt. Det enda han bråkade över var när jag hade sopen och HAN ville sopa. Sen vart det mer bråk då jag tog fram dammsugaren, för HAN ville dammsuga. Och sist men inte minst blev det ytterligare lite mer bråk när det kom till golvtorkningen, för HAN ville torka. Haha, lillesöt!


Städningen behövde verkligen göras! Det var ju inte städat alls på minst en vecka. Så ni kan ju tänka er hur det såg ut. Golvet mar smuligt och äckligt, och det var fläckar överallt där Anton spillt glass och dryck osv. Men nu är det rent och fint igen, och det känns kalas! Har även öppnat några fönster på glänt för att vädra ur lite baciller. Får se om det fungerar eller inte. Ska väl öppna balkongen och vädra lite mer efter att Anton somnat. För annars går han ut där och ska leka, kasta ner saker till grannen, och klättra på stolar och bord där ute. Och det känner vi inte för, inte idag.


Det är lite jobbigt att Anton är så himla mycket piggare än oss. För han tycker att mamma och pappa är jättetråkiga nu. Det var ett under att jag ens orkade städa. Men Anton fick ju vara med så det tyckte han var roligt. Då har ju fått lite "aktivitet" idag iaf. Tog sin lilla tid att städa när man har feber och ont i kroppen. Men det blev bra ändå till sist.


Nu är lilleman supertrött och supergrinig. Och han går bara och slåss och hittar på saker som han inte får. Och så tar man ifrån honom det han slåss med och då blir han STORTOKIG. Oj oj, inte lätt idag inte.


Av Joanna Löfdahl - 6 september 2010 09:07

God morgon gott folk. Vi är vakna och inte gråter. Min hals gör dock väldigt ont, jättejobbigt! Hade ingen feber när jag vaknade, skönt! Igår kväll hade jag över 39 graders feber och kände mig mer eller mindre död. Men mornarna är alltid bäst på feberfronten. Febern kommer fram mot kvällen.


Antons temp låg bara på 37,5 i morse, så hans feber kanske släpper taget nu! Hoppas hoppas hoppas. Ringde till hans dagis i morse och sa att han blir hemma några dagar till, för att han inte är pigg än. Frågade hur dom ställde sig till att medicinera honom när det behövdes. Och dom sa att var det de Anton behövde så självklart ställde dom upp med det! Så det känns verkligen jättebra! Så vid nästa dagisbesök ska jag ta med mediciner så Anton har där borta. Det blir nog bra. Hoppas dock att vi slipper gå igenom detta någon fler gång.


Nu är det ny vecka, ny dag. Hoppas på en bättre vecka än den föregående. Men det lär ju inte kunna bli jobbigare!

Presentation

Joanna heter jag, 25 år och bosatt i Örebro. Är sambo och mamma, det är helt oslagbart.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Anton är

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Läsare

bloglovin

Besöksstatistik

Lnk Juice


Ovido - Quiz & Flashcards