Alla inlägg under september 2010

Av Joanna Löfdahl - 27 september 2010 16:02

Dagen började med sovmorgon igen! Haha, detta skulle jag kunna vänja mig vid ;) Anton var med mormor denna morgon också, och jag och älskligen klev nog inte upp förrän runt tjugo i tio, värsta lyxen!


Sen åkte vi ut en sväng, för att titta utbudet på datorer. Och vi konstaterade att det fanns verkligen hur mycket som helst att välja på. Så det får vänta ett tag ;) Haha nej men skämt å sido, hur ska man kunna ha råd med en dator i dagsläget? Det kostar verkligen mycket pengar. Min dator går inte använda just nu, så den står där den står och samlar damm. Så just nu sitter jag med sambons dator, han är snäll och lånar ut den till mig.


Nu nyss har vi varit på Mega och handlat lite till lilleman. Bland annat fodradt regnställ, eller ja sånt där vind och vatten säkert. Och så fick han sig 2 pyjamasar och ett par vinterskor. Så nu har vi det på det torra, vi har en overall som jag har tänkt ta fram så han får prova den. Om den inte passar får vi åka på overalljakt också. Men tror att han ska kunna ha den som vi har hemma. Den borde passa. Vi får se.


Nu är det dags för middag snart. Men vad ska man göra för middag? Det står helt stilla i skallen ju. Jobbigt värre. Och inget bröd har jag hunnit baka än heller. Eller det är väl snarare den där latmasken som har satt stopp.. Men tror jag ska ta och plocka fram lite nu och göra en deg. Fylla frysen med lite bröd. Skulle för den delen behöva organisera om lite i frysen, just nu ligger allt verkligen huller om buller, man hittar aldrig det man söker efter där inne.


Imorgon är det dags för Antons EEG. Så nu natten som kommr ska vi kliva upp TIDIGT, Anton ska helst sova bara hälften så länge i natt som han brukar göra. Hur ska det gå?! Det kommer bli en tidig morgon, och det blir nog en väldigt gnällig sådan. Han är inte direkt på världens bästa humör så han är trött. Vi får muta med något riktigt roligt så han håller sig vaken. Han kanske får stå och blöta ner hela köket eller något annat skoj. Äta glass och kanske till och med gå ut och leka, beror väl på hur mörkt det är ute. Återstår att se.


Vad gör ni idag?

Av Joanna Löfdahl - 26 september 2010 23:24

God kväll bloggen. Här sitter jag och skriver fastän jag borde sovit för länge sedan. Men saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig. Och jag känner att jag vill blogga lite innan läggdags också, nu när jag kommit igång med bloggandet lite mer. Det är ju faktiskt riktigt roligt att blogga. Men man har ju sina up and downs med bloggen också. Vissa perioder bloggar man mer och vissa mindre. Som med allt annat här i livet.


Idag hade vi besök av sambons syster. Det var himla trevligt, och Anton tyckte det var jätteroligt att få umgås och leka lite med sin faster :) Anton är för övrigt världens gnällspik nu. Han är inte helt pigg än efter öroninflammationen och halsflussen, han har fortfarande hosta och så kvar. Så det blandat med tristessen att bara vara hemma, börjar sätta sina spår. Man märker på honom att han längtar tillbaka till dagis. Men han får nog vara hemma veckan som kommer också. För hans penicillinkur tar slut på tisdag om jag inte minns helt fel. Och i 2-3 dygn efter avslutad kur skulle han vara hemma så att han inte åker på något nytt igen sa dom. Och då återstår ju bara fredag sen och då har han inget dagis. Så han har en heeel vecka kvar innan det är dagisdags igen. Vi får försöka vara ute så mycket som möjligt den kommande veckan. På tisdag ska han göra EEG. Ska bli skönt att förhoppningsvis få lite svar!


Kvällen har spenderats med att kolla tv, dricka té och färga min mammas hår. Mamma hjälpte ju mig att färga mitt hår tidigare i veckan, så ikväll var det min tur att hjälpa henne. Haha, det var verkligen jättelänge sedan jag färgade håret på någon så jag hade nästan glömt bort hur man gjorde. Sa till henne redan innan att jag inte kunde lova något bra resultat! Hade dessutom behövt två färgförpackningar egentligen, men det hade vi inte. Så det får bli som det blir helt enkelt.


Nu känns det iaf som det är bäst att gå och lägga sig. Så man inte är dödstrött imorgon när man ska möta den nya veckan. En vecka som iaf till en början är fullproppade med saker att göra.


Godnatt på er. Och sov så gott!

Av Joanna Löfdahl - 26 september 2010 17:22

Sitter nu och sparar över ännu mer bilder. Tar några nu och några då, så att det inte känns så övermäktigt. Det tar verkligen tid det här. Men kommer väl bli klar så småning om. Har ju ca 1 månad på mig nu. Om jag bara lägger manken till så blir jag nog klar snart. Vill ju inte bli utan alla bilderna på Anton. Sitter och kollar på bildena nu också, tänk att min lillskrutt har varit så himla liten. Känns svårt att tro när man ser honom idag. Idag är han ett riktigt litet yrväder med ett väldigt humör! haha, han är bestämd och vet precis vad han vill, och vad han INTE vill. Härligt att se, hur mycket vilja som ryms i en så liten kropp.


Sambons syter är även här på besök nu. Anton sitter inne i sitt rum och leker med henne nu. Kanske därför jag passar på att föra över lite bilder då, för det är himla svårt att göra när Anton "ska hjälpa till" ^^

Vi har suttit och druckit massor med té och pratat och fikat. Roligt med besök. Nu vaknas snart middag. Korvgryta, mums!


Ikväll tänkte jag försöka komma mig i säng i någon tid. Vi har ju saker att göra imorgon. Men mer är det att göra på tisdag, och det känns som alla saker krockar smått med varandra. Men med lite pusslande så ska det nog gå, håll tummarna för oss!


Nu ska jag återgå till att spara över bilder. Det tar som sagt väldigt mycket tid.

Av Joanna Löfdahl - 26 september 2010 12:50

Lilleman sover, och jag sitter här fastän jag borde göra annat. Kände mig lite trött själv när jag nattade honom, men hade inte ro att ligga och vila jag också. Han somnade jättefort nu efter lunchen. Jag gillar när nattingarna går fort och bra. Det underlättar ju.


Jag har verkligen noll ork till att göra något. Så därför tänkte jag försöka mig på att dammsuga :P Kanske får man tillbaka lite ork då? Vi får väl se.

Av Joanna Löfdahl - 26 september 2010 10:14

God morgon bloggen! Idag sov jag och älsklingen lite längre, och Anton spenderade morgonen med mormor. Skönt att få ligga lite längre en morgon, det händer ju som sagt var inte ofta. Men hade nog kunnat tänka mig att sova liite längre än jag gjorde också. Men vaknade och var så himla kissnödig så det var bara att kliva upp. Till kl 9 låg jag, snacka om sovmorgon! Välbehövligt.


Idag ska vi få besök av sambons syster. Det blir roligt, länge sedan vi träffade henne nu. Kul att Anton får umgås lite med sin faster tycker jag :) Får se när hon dyker upp.


Annars så har vi väl inte så mycket planer för dagen. Jag har väl tänkt försöka baka det där brödet. Får se om jag ids göra det idag eller inte. Borde väl försöka få till det. Men orken är inte på topp. Dessutom har jag ont i magen idag, så lär väl inte bli allt för många knop.


Gårkvällen blev inte alls som jag tänkt. Istället blev det precis tvärtom, och jag gick bara och la mig, gav tudan i allt. Men så kan det bli ibland.


Vad ska ni hitta på idag?

Jag ska sitta och önska mig sol, och lite mer energi.

Av Joanna Löfdahl - 25 september 2010 19:45

Vi tog och gjorde Ikea osäkert här på eftermiddagen. Lite tråkigt att vi kom iväg så sent, så vi hann ju inte kolla i lugn och ro. Men vi hann med att titta lite iaf. Titta lite och drömma lite. Dom har himla mycket fint på Ikea. Och hade man bara pengar, oj oj vad man skulle handla då! Det får fortsättas att drömma på. Middagen åt vi på Ikea idag. När vi ändå var där. Smakade bra som alltid. Hittade bara lite smått och gott. När vi började komma fram till allt det som jag tyckte var extra intressant, då började dom ropa i kundradion att dom snart skulle stänga, typiskt! Så sista biten fick vi småspringa igenom. Får åka dit en annan gång och gå i lugn och ro, åka tidigare.


För övrigt är jag fylld med olustkänslor. Försöker skaka av mig det, men det är inte alltid så lätt. Önskar man bara kunde börja tänka på något annat och att allt var bra sen. Men det kommer hela tiden tillbaka. Jobbigt tycker jag. Känns ibland som jag går omkring och letar fel. Sån vill jag inte vara. Men jag har väl blivit en smula paranoid på sista tiden. Men vem skulle inte bli det...


På väg hem från Marieberg så stannade vi till på Willys. Köpte lite lördagsgodis till oss vuxna. Gömde det innan Anton hann få syn på det. Om han ser en godispåse börjar han gnälla och skrika på en gång och vill ha "dooooodiis!!". Haha, sötenöten. Köpte också hem lite jäst, mjöl och mjölk, tänkte försöka mig på att var duktig och baka bröd. Känns som det är dags för det igen, var länge sedan nu. Och det är bra att fylla upp frysen med lite hembakt bröd tycker jag. Någon som har något bra recept på något gott bröd att dela med sig av? Tips mottages tacksamt!


Nu ska vi försöka få lillherrn i säng.  Men det känns lättare sagt än gjort denna kväll, för han sov så länge på dagen idag. Så han verkar inte alls speciellt trött nu. Han vill mest busa. Och sitta på pottan, det är hans nya hobby! För sitter man på pottan och det kommer något får man gå och tömma i toaletten, och sen får man det bästa av allt, stå vid handfatet och tvätta händerna! Det är nog det bästa han vet just nu, min lilla knasboll :)


Sen när Anton sover ska vi nog äta lite godis. Jag ska färga mammas hår är det tänkt. Och så ska vi väl försöka slappa en stund innan det är dags för oss själva att slänga oss i säng. Måste verkligen försöka börja lägga mig tidigare om kvällarna. Orkar inte vara så här trött under dagarna längre, det är verkligen sjukt jobbigt.


Vad ska ni göra ikväll?

Av Joanna Löfdahl - 25 september 2010 13:16

Precis nyutkommen ur duschen. Den var välbehövd! Men kändes ju lite fel att duscha innan man är klar med städningen. Men det får lov att bli så ibland. Kul att göra något oväntat ibland också ;)


Jo, btw, fick ett telefonsamtal igår. Det var angående ett projekt som arbetsförmedlingen tipsade mig om. Och jag ska på intervju på tisdag! Lite nervöst faktiskt. Vet ju inte riktigt än vad det handlar om heller. Men ska bli spännande att se. Lite dumt att det var på tisdag bara, men som tur var på eftermiddagen. På tisdag ska vi till sjukhuset med Anton, då är det dags för att göra EEG på honom. Ska bli skönt att få det bortgjort. Kanske kan man få några svar då.


Nej nu borde jag fortsätta här hemma. Finns massor att göra.

Av Joanna Löfdahl - 25 september 2010 10:06

Trenden håller i sig även idag. Tröttheten är ett faktum. Kan för mitt liv inte begripa hur man kan vara så himla trött. Stundvis är jag så trött så jag kan inte stå på benen, det kan ju för böveln inte vara normalt! Helt galet känns det. Orkar knappt någonting. Jag vill inte vara såhär trött. Jag vill ha energi och ork.


Jag och Anton klev upp kl 7 idag. Då var han less på att vara i sovrummet. Han hade lekt lite på golvet, klättrat upp och ner i sängen några gånger, så jag fick ligga och dra mig lite. Hade hoppats på han skulle komma upp i sängen och somna om. Men det ville han inte. Så det var bara att masa sig upp. Kändes inte så jobbigt först. Men nu känns det jobbigt, några timmar senare. Nu skriker min kropp efter att få sova. Igår på eftermiddagen däckade jag på soffan. Det var inte alls meningen, det bara hände. Och där låg jag utslagen. Ikväll får jag väl gå och lägga mig så fort Anton har somnat.


Försöker städa idag. Anton har fått en egen sop att sopa med. Men han vill såklart att man ska gå och sopa med honom. Och då får man inte mycket annat gjort. Så städningen går långsamt idag. Men det blir väl klart tids nog får vi hoppas. Vill inte att det ska se ut så här iaf. I köket ser det ut att ha varit en mindre krig. Så det ska jag försöka få bukt på. Om jag nu bara fann den där orken som har övergett mig. Ögonen går i kors snart. Får kanske sova lite lunch med lilleman sen. Åh, det lät väldigt lockande.


Vad gör ni idag?

Jag försöker överleva, tänker alldeles för mycket, och försöker städa. Yaay.

Presentation

Joanna heter jag, 25 år och bosatt i Örebro. Är sambo och mamma, det är helt oslagbart.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Anton är

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Läsare

bloglovin

Besöksstatistik

Lnk Juice


Ovido - Quiz & Flashcards