Alla inlägg under januari 2011

Av Joanna Löfdahl - 8 januari 2011 15:13

Nu sitter jag här och dricker modifast till mellanmål. Har precis givit badrummet en omgång! Svettigt värre var det kan jag lova. Blev himla varmt där inne med allt spolande med hetvatten. Glasögonen immade nästan igen. Men nu är det någorlunda rent där inne. Kan inte påstå att jag var supernoga, för det kommer en flytt snart, och DÅ kommer vi vara noga med städningen där inne. Men rensade avloppet där inne, för både badkar och handfat, äckligt värre! Fy bubblan vad vidrigt det är! Men det måste göras.


Har även städat köksbänken idag och hittat åt den. Plockar ur och i diskmaskinen. Och nu efter jag tog badrummet tog jag även och diskade upp alla nappflaskor och Antons plastglas. Så nu finns ingen disk, ja så när som på en stekpanna som står på spisen :) Och den tar ju inte lång tid att diska bort sen. Nu känner jag mig faktiskt en smula trött. Inte van vid sådana här gympapass nu när vi tagit det lugnt ett tag. Nu skulle jag även villa finna orken att plocka upp alla leksaker och dammsuga också, men det tänkte jag evenetuellt spara till imorgon ifall inte orken oväntat återvänder idag. Vi ska väl ha något att göra imorgon också ;) Dessutom börjar det bli dags att tänka på middag till grabbarna, vet inte vad dom ska få idag.


Nu ska jag slappa vidare och fortsätta dricka min mellis. Sen ska jag se om jag orkar ge mig på något mer här hemma idag.

Av Joanna Löfdahl - 8 januari 2011 09:51

Klev upp gjorde vi kl 9 idag. Då var Anton less på att ligga vaken och gosa, så då var det bara till att kliva upp. Och ja, jag var väl en smula trött, men så blir det när man är uppe sent. Gick ju inte direkt gå och lägga sig i tid igår heller, då vi kom hem efter kl 22, och Anton somnade strax innan kl 23. Jag hade svårt att somna igår också. Hade bara fullt med oluskänslor, och sen när jag precis var på väg att somna, då fick jag spring/kryp i benen. Men jag var trött så jag lyckades somna trots det. Annars brukar jag alltid måsta kliva upp och duscha när jag får se. Men denna gången övervann jag krypandet i benen utan dusch.


Det är morgon och jag och Anton har redan livliga diskussioner om vad man får göra på/med katten och inte. Han tycker det är helt okej att sparka och slå på katten. Vilket det såklart inte är, och det förklarar jag för honom gång på gång. Och om han är dum på katten får han hålla sig i sitt rum. Och det gillas inte av den unge herrn. Så han börjar faktiskt bli snällare med den lilla fyrfotingen. Det tar sig! Men det är lång väg kvar. Men det gäller att vara bestämd. Det är lätt kanske dom 10 första gångerna.. Men gångerna mellan 20-30 då är det inte lika lätt att hålla humöret uppe. Men vi kämpar på. Tur han inte är så hårdhänt på katten, så hon får ont, men det gäller ju att se till att han slutar med att ens tänka tanken på att sparka eller slå katten. Vi får ge det ett försök ett tag, och fungerar det inte, då får ännu en katt flytta ifrån oss. Vore himla tråkigt! Vi kämpar på!


Sitter och funderar på vad vi ska göra idag. Städa, eller kanske ut och hitta på något? Det är frågan. Vi får väl se helt enkelt. Städa borde vi göra, eftersom det ska vara lägenhetsvisning här till veckan. Men samtidigt vill jag ut och hitta på något, kanske gå i affärer, det är iofs inge skoj när man inte har några pengar. Nåväl, städa får det väl kanske bli då ;)

Av Joanna Löfdahl - 7 januari 2011 23:05

Klockan är mycket, och Anton har nyss somnat. Han sov middag sent idag, vilket gjorde det möjligt för oss att gå över till ett par kompisar och se lite film och spela lite. Det var bara så skönt att komma iväg en kväll och göra lite annat än att bara sitta hemma och uggla. Vi har verkligen haft det supertrevligt. Barnen har lekt. Vi har sett film allihopa, och dom andra knaprade godis och chips och sånt, men det vågade jag mig inte på. Eller jag vågade mig på en lysmelk eller två, sen var det bra för mig! Det var supermysigt iaf, och jag hoppas att vi gör om detta snart igen!


Anton var supertrött och inte alls så svår att få att somna ikväll. Han var ju helt slut efter allt busande. Sånt gillar vi :) Hoppas han tar lite sovmorgon imorgon, det skulle verkligen vara skönt!


Blir inte så mycket mer bloggande ikväll. Är en smula trött jag med faktiskt!

Av Joanna Löfdahl - 7 januari 2011 14:35

Vi tog oss iväg till Ica idag. Och på vägen dit var det verkligen underbart väder, precis vad jag behövde! Underbara sol! Man kände sig så lätt i sinnet. Man ska passa på att gå ut då det är fint väder. Vi ficklite handlat på Ica också, men som vanligt glömde vi en del med! Typiskt!


Ikväll ska vi iväg till en kompis och se lite film. Passar bra då Anton sover middag sent idag! Får han leka av sig lite också, blir perfekt! :)

Av Joanna Löfdahl - 7 januari 2011 08:37

Godmorgon! Vi har ganska nyligen stigit upp. Men är ändå heeeelt sinnersjukt trött. Skulle vilja ha en ligga-isägen-hela-dagen-dag! Men det kan man ju bara drömma om!


Idag är det 2 plusgrader ute. Så det lär väl bara vara slask. Men det är väl iaf bättre än allt kräksnöande som varit i 3 dagar.. Kanske kan vi komma oss ut lite senare. Hoppas på det iaf.


Nu är det dags att gör frukost. Inte för att jag är speciellt hungrig, men för att man måste äta frukost. Återkommer nog senare med ett vettigare inlägg.


Vad ska ni göra idag?

Av Joanna Löfdahl - 6 januari 2011 22:02

Nu är kvällsgröten äten. Och ännu en dag har jag fått till 5 mål mat! Det känns jättebra! Hoppas det håller i sig. Har insett att det gäller att planera! Planera planera planera. Så ska verkligen se till att bli bättre på det.


Är trött, så snart blir det sängen. Imorgon hoppas jag på bra väder så man kan gå ut lite. Förhoppnigsvis på en promenad bort till Ica Maxi, för vi skulle verkligen behöva gå dit! Skulle behöva köpa en spade till kattlådan, vi har gjort en provisorisk lösning så länge. Och nu har vi ledsnat på den. Och så behöver vi handla lite annat smått och gott.


Men nu ska jag ta och göra kväll. Hoppas på att få sova lite mer i natt än föregående natt.

Av Joanna Löfdahl - 6 januari 2011 19:48

Nu har jag färgat håret. Och ja, vad ska man säga?! Jag blev inte nöjd. Jag tycker att det mest ser ut som Pippi Långstrump hårfärg, inte så coolt! På förpackningen var det en helt annan färg. Så jag känner mig en smula lurad. När jag får råd ska jag köpa den vanliga hårfärgen jag burkar köpa, och så ska jag färga om det. Och kanske be någon om hjälp då, för det var inte helt lätt att kleta i färgen själv.


Nu blir det till att glo på tv en stund. Kanske hinna dricka lite kaffe, göra kvällsgröt och sen sova, som jag har längtat efter att sova! Yaay!

Av Joanna Löfdahl - 6 januari 2011 17:37

Nu har vi varit ut en sväng. Trodde att det hade slutat snöa, så vi tänkte att vi passar på att gå ut. Men det hade inte alls slutat snöa, men det snöade definitivt mindre än tidigare idag. Det gick inte komma fram med vagnen, så Anton fick åka pulka, vilket uppskattades av honom. Det var en lycklig kille som satt där i pulkan. Vi gick till Willys och handlade lite. Lite smått och gott, bra att ha.


När vi kom hem blev jag och sonen lite oense. Det första han gjorde efter att han fått av sig overallen och allt, var att gå rakt fram till katten och sparka på den. Förklarade för honom att så får man INTE göra, och så lyfte jag in honom i hans rum. Och det gillades inte. Numer är jag världens elakaste mamma enligt honom. Vi har varit oense flera gånger idag om katten. Men jag tänker vara stenhård på att han ska vara snäll mot katten. Så inte denna lilla katt ska måsta flytta också. Jag tror det blir bra tids nog, när dom fått lära känna varandra. Men just nu är hon ju bara en liten kattunge, och verkligen full i bus. Så kommer någon , ja tex. Anton, och ska klappa henne, så åker klorna fram och hon blir en riktig liten buse. Så det är ju mest för hans skull som jag vill att han ska vara snäll med katten, så han inte blir helt sönderklöst. Och katten måste ju få kunna vara ifred och ligga och vila lite också.


Nu funderar jag på om jag ska ta och kleta lite färg i håret. Jag vill få det färgat någon gång. Och när färgen är i håret funderar jag på om jag ska göra lite äggröra till middag till mig. Vad grabbarna ska få vet jag inte än, får höra med dom vad dom är sugna på. Ingen rast ingen ro ;)


För övrigt är det ju en del som undrat vad katten ska heta. Kan meddela här i bloggen att grabbarna har döpt katten till Inger. Och frågar man Anton vad katten heter så säger han; - Katten hete Inger!. Så ja, jag hade visst inget att säga till om. Hon heter numer Inger ^^

Presentation

Joanna heter jag, 25 år och bosatt i Örebro. Är sambo och mamma, det är helt oslagbart.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Anton är

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Läsare

bloglovin

Besöksstatistik

Lnk Juice


Ovido - Quiz & Flashcards