Alla inlägg under januari 2011

Av Joanna Löfdahl - 14 januari 2011 10:58

Har precis kommit hem efter att ha lämnat sonen på dagis. Det var en glad kille jag lämnade där. Han hade knappt tid att säga hejdå! Han var så glad över att få se alla kompisarna, och att åter få träffa en av fröknarna som det var ett tag sedan han såg. Han gillar verkligen henne! Känns skönt att han trivs så bra.


Själv är jag lite förkyld, hoppas det hinner gå över till imorgon! Är lite lite trött också. För Anton har bökat omkring lite i natt, och vi somnade sent, och sen tyckte han att vi skulle kliva upp alldeles för tidigt, men han somnade om en liten stund till. Och sen hade vi mysmorgon bara han och jag. För sambon låg och drog sig lite längre idag. Jag och Anton satt i soffan och myste och tittade på Chuggington.


Idag skall här städas! För imorgon är ju Antons kalas. Och till kvällen ska jag baka tårta! Typiskt att man alltid ska stöka ner efter att man har städat ;) Men som sagt, städning först! Ska dra igång lite musik att lyssna på så blir det roligare att städa. Ska hinna med ett par maskiner tvätt också. Tvättkorgen är överfull, ett helt berg ovanför, inte bra inte bra.


Vad hittar ni på idag?

Av Joanna Löfdahl - 13 januari 2011 23:10

  


Våran lyckliga kille! Som han tjatat om att få åka den där bilen, varje gång vi gått förbi den. Så idag fick han ju självklart det, det är ju ändå hans födelsedag! Och han blev verkligen överlycklig! "Atton köja bilen!", sa han och log stoort! Älskade goseunge!


  


Och så här glad kan man bli när mamma och pappa tokar och har sig. Han skrattar nog åt hur fåniga vi var! Men vad gör man inte för att få se sitt barn skratta och le? Anton, mammas lilla solstråle, mamma älskar dig!

Av Joanna Löfdahl - 13 januari 2011 09:02

  

Grattis på 2 årsdagen mammas älskade skatt!

Tänk att för två år sedan, idag, kom du till oss!

Du har redan varit med oss i 2 år, två fantastiska år.
Och mamma och pappa ser fram emot många många fler år tillsammans med dig.

Jag är så lycklig över att du finns till! <3

Av Joanna Löfdahl - 12 januari 2011 16:52

Idag har vi varit ute hela dagen. Vi kom hem nu för en stund sedan. Känner mig helt slut, fastän vi inte gjort så mycket. Vi har varit på sjukhuset nästan hela dagen. Nej vi är inte sjuka, eller ja jag är dyngförkyld, men det hör inte dit. Vi har varit på planerade besök. Jag var till dietisten, hade nog förväntat mig att få lite skäll. Men allt lät väldigt bra faktiskt. Det enda hon hade att säga var att jag verkligen bör försöka få in ett mellanmål på eftermiddagen. Så det ska jag försöka med. Haha men hon skulle bara veta hur dåligt jag ätit idag, det är nästan så jag skäms lite.. Hann inte med furkost i morse. Så tog en shake på förmiddagen.. och efter det har jag bara druckit en kopp kaffe. Men det blev ju så illa eftersom vi blev borta så länge. Måste planera bättre och ha med mig mat, det är bara så. Men middagen är på gång nu!


Väl hemma kollade jag brevlådan på vägen in. Och jag hade fått en kallelse för återbesök efter operationen! Ska bli spännande! Den 24:e ska jag på återbesök. Undrar om jag får banning där då för att jag inte tagit mina järntabletter? Men jag kan verkligen inte ta dom, magen säger upp sig totalt, och så orkar jag inte ha det. Får prata med dem och se om det finns några andra alternativ, om det nu behövs. Har ju aldrig haft problem med blodvärdet innan, får väl kanske kolla hur det ligger först.


Imorgon fyller våran älskade son 2 år! Det känns faktiskt himla konstigt att våran kille, som nyss var så liten, nu är så stor! Men roligt ska det bli. Ska slå in hans presenter ikväll, han ska självklart få dom imorgon, han behöver inte vänta till sitt kalas på lördag. Men tårta och sånt väntar vi med tills hans kalas. Hoppas på fint väder imorgon så vi kan vara ute och leka!

Av Joanna Löfdahl - 11 januari 2011 21:58

Ännu ett kvällsinlägg blir det då. Har inte kommit ihåg att blogga alls idag. Har harft fullt upp mer eller mindre. Morgonen började med att Anton var lite krasslig, så han fick bli hemma från dagis. Varpå han sörplade i sig inte bara en utan två vällingflaskor! När hände det sist?! Det minns jag då inte ens. Sen har han som vanligt jagat katten och inte alls lyssnat på vad vi har sagt.


Sen kom en vän med ideén om att vi skulle luncha ihop. Så efter Anton hade sovit en stund så klädde vi på oss och gick över till henne. Dock blev lunchen sen och snarare mer i middagstid. Men trevligt som attan var det! Det måste vi göra om!


Sen kom vi hem rätt sent. Så det var dags att göra kväll för Anton på en gång. Och han åt snällt sin välling och somnade sedan, efter tandborstning såklart! Den är viktig, den får man inte glömma. Och skulle man glömma ta fram tandborsten då påminner han en så fort han ätit vällingen, "Bosta tänena!" säger han då, lillesöt!


Sen nu ikväll, har jag och sambon suttit och diskuterat lite. Och både han och sonen har visat tecken på allergi mot katten. Så vi beslutade oss för att hon skulle få flytta. Satt och försökte skriva ihop en annons och sätta ut på blocket. Och då skrev en vän till mig att jag inte skulle sätta ut annonsen för hon ville gärna prova ta hand om henne. Och se om vår katt går ihop med dom hon hade sedan innan. Och ja, det lät perfekt för mig, känns skönt att veta vart hon kommer, skönt att veta att hon får det bra. Känns tråkigt att hon behövde flytta, men samtidit kan vi ju inte gå omkring sjuka bara för att vi promt ska ha en katt. Så vi får se om vi blir bättre nu snart efter att hon flyttat. Håll tummarna!

Av Joanna Löfdahl - 10 januari 2011 22:19

Tänkte försöka mig på ett kvällsinlägg. Eftermiddagen har varit lugn. När städningen var klar, så hämtade jag Anton på dagis. Panikhängde tvätten som precis blev klar innan jag skulle gå, men hann till dagis i tid ändå! Sen när han var hämtad på dagis så tog vi en sväng till öppna förskolan! Det var verkligen jättelänge sedan vi var dit, var roligt att gå tid en sväng. Kanske kan man passa på att gå dit lite oftare, hade nästan glömt bort att dom fanns. Men det är ju perfekt tidsfördriv när man inte har något att göra. Tycker dom kunde ha lite bättre öppettider bara.


Dom påpekade hur stor Anton hade blivit sen senast. Och att Lillemna hade blivit stor medans mamma hade blivit liten ^^ Var roligt att höra faktiskt! Och så kommenterade dom hur mycket han pratade hela tiden. Han pratar verkligen jämt, han pratar till och med när han sover som sagt, lillesöt!


Väl hemma blev det lite slappande innan det blev middagsdags. Lekte lite med Anton på hans rum, för han leker inte själv alls nu mer. Vet inte vad som blivit fel, eller om det bara är någon fas/perod som går över. Återsår väl att se. Men just nu är det väldigt mycket "Mamma hjälp" "Mamma leka Anton" osv osv. Han leker inte själv det minsta lilla, på sin höjd några minuter när han gör en bajsblöja :P Då kan han gå in på sitt rum och leka själv en stund, men aldrig annars. Lite jobbigt ibland, hoppas som sagt det bara är en fas eller något och att den går över.


Imorgon ska Anton på dagis igen. Och jag vet inte vad jag ska hitta på, ska eventuellt försöka hitta åt klädkammaren och börja rensa där inne, och packa. Och försöka packa en kartong eller två av saker som vi inte använder. Men det är ju det där med att veta vart man ska börja någonstans.. Det är svårt!

Av Joanna Löfdahl - 10 januari 2011 12:38

Idag har vi städdag här hemma. Vår son är på dagis, och då passar vi på att städa ostört! Tänk vad mycket fortare det går att städa när man inte har en vild 2-åring som river ut allt som man precis plockat ihop. Och detta kommer leda till att han har massor att göra när han kommer hem sen! Massor att stöka ner då vi har städat, roligt för honom ^^


Har slagit på musikkanal på tv, satt ljudet på högt. Och så städar vi gärnet! Jag har städat så jag blivit alldeles svettig. Så just nu sitter jag ner och dricker lite vatten. Det är så himla gott med vatten, men ibland känns det lite trisst. Och dricka och sånt har jag inte direkt vågat prova mig på ännu, har väl smakat en klunk eller så av sambon, det är allt. Men vatten är gott idag, så ska passa på att dricka massor med vatten. Och vattnet är ju gratis, en fördel det med :)


Fick sån lust att knata upp till öppna förskolan efter att vi hämtat Anton på dagis. Vet inte om dom öppnat än efter ledigheten? Vi kan ju alltid hoppas och gå dit och kika. Var så himla länge sedan vi var där. Är ju bara att ta med mellis till honom så kan vi vara där tills det är dags att gå hem och laga mat. Vore skoj att se lite folk, nu när vi bara varit hemma och städat!


Nej nu ska jag alldeles strax återgå till städningen! Finns massor kvar att göra, men inte så mycket tid, är lite över en timme innan det är dags att klä på sig och hämta älskade sonen på dagis. Gissa om det var en lycklig kille vi lämnade på dagis i morse, han hade knappt tid att säga hejdå, lillesöt!

Av Joanna Löfdahl - 9 januari 2011 11:21

Är en smula trött idag. Anton kom över till vår säng nästan precis när vi hade lagt oss. Och han tog tid på sig att somna om. Han låg och vände och vred på sig. Och så var det sedan i stort sett hela natten. Så jag har inte fått allt för mycket sömn. Hoppas på mer sömn kommande natt.


Idag vaknade jag med illamående och magont. Kunde inte förmå mig att äta någon frukost. Behöver något som sätter fart på magen, så till sist proppade jag i mig en husmans. Och nu hoppas jag bara på att det hjälper. Annars kommer det inte bli mycket ätet för mig idag. Får sikta in mig på mycket vätska.


Skulle ha en städdag idag. Men än så länge har jag inte börjat städa. Just nu sover Anton en sväng och då vill jag inte leva om iaf. När han vaknar blir det lunch, och sen kanske vi klär på oss och går ut en sväng. Skulle vara skönt att få lite luft. Städa hinner jag ju göra efter vi kommit in isf. Det är flera plusgrader ute och, så det lär ju bara vara slask. Men skönt med friskluft!


Imorgon är det dagisdags för lillherrn! Som han längtat efter dagis! Roligt för honom att få komma tillbaka och leka med kompisarna. Han pratar om alla på dagis väldigt ofta. Och själv vet jag inte vad jag ska göra imorgon. Har massor att stå i, så det finns ju att göra. Har bara inte bestämt mig för vad ännu.

Presentation

Joanna heter jag, 25 år och bosatt i Örebro. Är sambo och mamma, det är helt oslagbart.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Anton är

Lilypie Fourth Birthday tickers

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Läsare

bloglovin

Besöksstatistik

Lnk Juice


Ovido - Quiz & Flashcards