Alla inlägg under mars 2011

Av Joanna Löfdahl - 12 mars 2011 11:13

Nu är det helg, och det är väl härligt. Men för mig känns helgerna som vilken annan dag som helst. Kommer väl kännas annorlunda sen när jag väl börjat arbetsträna, då blir det ju mer skillnad på vardag och helg. Det ser jag fram emot. Det var länge sedan jag kunde njuta av helger, det var väl när man gick i skolan, och det har jag inte gjort på evigheter. Ända sen jag slutade skolan har helger inneburit ångest, speciellt alla de år jag gick sjukskriven.


Sitter här och sörplar på mitt mellanmål. Idag är det en Naturdiet smoothie som är mitt förmiddagsmellanmål. Innan har jag köpt på Nutriletts färdiga smoothies och annat. Men där gillar jag bara choklad, och den hade dom inte på affäre. Så tänkte att jag skulle prova på naturdiets istället, och inte nog med att dom kostar 10 kr minstre styck!! De är också väldigt mycket godare än nutrilett! Det är en enorm skillnad. Nutriletterna smakar såå sött och sliskigt, klarar inte av det helt enkelt. Men dessa var jättegoda, inte alls söta och sliskiga. Så jag tänker fortsätta köpa dessa. Kommer fortsätta ha sån som förmiddagsmellanmål just för att det är så himla smidigt att bara plocka fram en ur kylen. Dietisten sa att jag kunde fortsätta med en sån som mellanmål, men att det andra mellanmålet på dagen ska vara något annat, men en om dagen var helt okej, det var snarare fördel för att vara extra säker på att man får i sig det kroppen behöver.


Suttit och räknat efter lite ang vikten. Det är roligt tycker jag. Har konstaterat att från det att jag vägt som allra mest, som jag vet om, vilket var när jag var höggravid när jag väntade Anton, vikten var ca 2 veckor innan förlossningen, sen dess har jag gått ner 51 kg! 51 kg!! Det känns helt sjukt mycket faktiskt! Sedan jag började på flytet 25 oktober har jag gått ner 43-44 kg! Och sedan operationen för 3 månader sen, har jag gått ner 27 kg! Kan väl inte annat än säga att hittills är jag jättenöjd. Mitt BMI har gått ner med 17 Bmi-enheter hittills. Och mer ska det bli!! Känns pepp pepp! Och måste säga att det är grymt roligt att komma i kläder jag inte haft på år och dar! Och att det är roligt att kunna gå in i klädaffärerna och faktiskt hitta kläder som passar, det är så peppande!


Nu ska vi kika lite på C/O segemyhr! Marathon på Segemyhr på tv 4 komedi! Rooligt! Sen vill jag ha mer kaffe känner jag! Och så ska vi hitta på någon lunch också. Och sen ska vi ut, ut  solen. Och kanske gå och handla lite.

Av Joanna Löfdahl - 11 mars 2011 20:20

God kväll! Idag har det varit solit och fint ute. Helt fantastiskt. Enda minuset var väl att det blåste liite för kallt stundvis. Men det var jättehärligt att vara ute idag. Det var så att man inte ville gå in!


Det var sol redan tidigt på morgonen. Så jag fick lust att åka in till stan. Sambon hade ett ärende i stan, och medans han gjorde sitt så tog jag med mig sonen och gick och kikade på lite kläder. Anton somnade i vagnen på bussen på väg in till stan. Så jag fick gå och kika på kläder i lugn och ro, härligt värre måste jag säga. Det minns jag inte ens när jag gjorde sist. Jag hade fått bidrag från min käre mor att köpa en tröja. Visste en tröja jag ville ha, men när jag väl kollade in den så kändes den inte något bra. För kvalliten såg inget vidare ut, och tröjan var jättetunn. Men hittade däremot två tröjor till lilleman. Så nu ska dom tvättas upp så han kan börja använda dom. Hittade en jacka, som jag varit kär i länge nu, i flera år. Men har aldrig kunnat ha den. Har alltid dregglat över den, provat den största storleken alla gånger, och bara konstaterat att den passar inte. Idag testade jag den igen, fast i 3 storlekar mindre än den största, och vet ni vad? Den satt som ett smäck! Det kändes bara WOOOOW. Det var en sån häftig känsla. Jag ville så gärna köpa den. Men ny jacka får vänta ett slag. Men jag KUNDE HA DEN, det kan jag leva på länge!


Sen åkte vi hem, fixade lite lunch. Rester från gårdagens middag, Tacos! Helt underbart gott! Tråkigt bara att man inte kan fortsätta äta fastän det är så gott ;) Men det är ju bara bra! Nu äter man ju inte bara för att, nu äter man det man orkar, det kroppen behöver och inte mer än så, det är en helt ny känsla för mig. Och det känns bra faktiskt, än om det fortfarande känns ovant. Men det tar väl tid att vänja om ett livslångt beteende.


Efter lunch kom vi på att vi skulle ut och kolla tvätt tider. Så vi klädde på oss och gick ut till tvättstugan. Bokade två tvätt tider och sen busade vi i snön på vägen hem, gungade, klättrade i träd, och Anton var bara såå stormförtjust, älskade barn! Hoppas på fler soliga dagar så vi kan vistas ute. Helt underbart!


På eftermiddagen här har jag hittat åt köket, bitvis iaf. Fick två rena och fina bänkar! Jag vill ha rent och fint på bänkarna, det är bara så. Och nu är dom det, och jag kan slappa lite med gott samvete ikväll.


Sonen har varit supertrött hela seneftermiddagen. Minsta lilla som gått emot honom så har han gråtit och gråtit och gråtit, lilleplutt. Sen somnade han på stört utan protester när det var sovdags. Han var heeelt slut på efter allt vi varit ute idag, som sagt, vi ska vara ute oftare! Mycker oftare!


Sitter och försöker dricka massor med vatten. Har hört att det ska hjälpa magen att komma igång bättre.. Utan att gå in på några detaljer ;)

Har druckit alldeles för lite på sista tiden. Så nu sitter jag och hinkar vatten, gott! Vatten är faktiskt jättegott, det har jag alltid tyckt. Men funderar på ifall jag ska ta mig en kopp té nu ikväll också, eller om det blir kaffe istället. Kaffe är ju såå gott.


Nej nu avrundar jag bloggandet för denna gången. Kanske kommer ett inlägg till ifall jag kommer på att jag glömt skriva om något.


Önskar er alla en trevlig fredagkväll. Och en trevlig helg!

Av Joanna Löfdahl - 10 mars 2011 22:39

  

Vår älskade son vid frukosten. Mammas älskade solstråle!

Tänk om han alltid kunde vara på detta strålande humör ;)

Av Joanna Löfdahl - 10 mars 2011 12:06

Är trött och seg idag. Är ju min tur att bli sjuk nu verkar det som. Verkar inte bättre. Känner mig tung i huvudet, tjock i näsan, och halsen känns skum. Samma känsla idag som jag hade igår. Så det är väl bara att invänta att det bryter ut, för varför skulle jag klara mig? ;)


Har inte gjort ett skit idag. Bara suttit och slappat. Men man kan ju behöva sådana dagar också. Känner bara att jag har ingen ork till något. Tack och lov fick vi iaf lite gjort igår, så då får jag inte såå dåligt samvete av att bara sitta och göra ingenting idag. Vi ska dock släpa oss ut och handla lite senare. För det måste handlas helt enkelt. Men när det kommer till mat har jag ingen inspiration kvar alls. Känns bara jobbigt att äta, är väl för att man är förkyld och inte känner sig bra.


Borde börja skriva matlista för varje vecka. Så slipper man stå och fundera varje dag på vad man ska göra och äta. Meen det gäller ju bara att få tummen ur och skriva den där matlistan. Har varit för stressad på sista tiden för att hinna med något sådant.


Har fått veta idag att jag kan börja arbetsträna när som helst, när det passar mig. Det känns jätteroligt faktiskt! Så bara jag och Anton är friska så kommer jag sätta igång. Kommer börja 07.30 om mornarna. Känns ju lite tidigt, men det ska verkligen bli spännande att se hur det går att ta sig upp och göra oss iordning. Ser fram emot det!


Sitter här och pimplar kaffe. Förstår inte riktigt vad det är med mig, men jag är så fruuuuuktansvärt kaffesugen mest hela tiden. Jag dricker kaffe och jag dricker kaffe och jag dricker kaffe! Men gott är det!

Av Joanna Löfdahl - 9 mars 2011 07:32

Är så himla trött idag. Anton somnade sent igår, och han var vaken några gånger i natt. Det fick mig att iaf börja hoppas på en sovmorgon. Men icket sa nicket. Och jag är så himla trött. Förstår inte att lilleman inte är trött, när han sover så himla lite om nätterna. Ikväll får jag väl gå och lägga mig precis efter att han har somnat, så att jag får sova några timmar iaf. Kommer bli en trött dag idag.


Ska försöka få lite nytta gjord, så att jag slipper känna hur trött jag är. Men det kommer förmodligen inte gå i många knop :P

Av Joanna Löfdahl - 8 mars 2011 15:38

Är trött och less. Har ett ton saker som behöver göras, men sitter mest bara och vilar mig. Har en enorm huvudvärk idag som snart tar kol på mig. Så det är svårt att ta tag i saker och få något gjort idag. Får väl hoppas på en bättre dag imorgon.


Anton är pigg fastän han är sjuk. Klart man orkar reta gallfeber på mamma fastän man är sjuk ;)

Av Joanna Löfdahl - 8 mars 2011 08:17

Idag är jag en smula trött och sliten mamma. Känns som helgen var lång, och Anton är fortfarande sjuk. Har ringt vårdcentralen nu, och dom kommer ringa upp mig ca 11.15 Ska se om dom kan ta en titt på honom, och se ifall vi kan få lite mer ventoline utskrivet. För den vi hade är nu slut, och den andra hostmedicinen vi har hemma hjälper inte på hans hosta och andningsknaster. Så vill ha ventoline, för det är det enda som hjälpt nu. Men dom sista dropparna gick åt igår. Och tror det är bra om man kan medicinera med det mer regelbundet, nu under helgen har han bara fått när det varit "akut" eftersom vi hade så himla lite kvar. Så håll tummarna för att vi får utskrivet mer!


Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Vet att vi har en tvätt tid senare idag. Och den skall självkalrt utnyttjas! Och så ska jag försöka städa lite här hemma. Ser förjäkligt ut rent ut sagt. Det är det som är det värsta med att flytta. Det tar sån tid att komma i ordning. Speciellt när man byter ner sig till en mindre storlek. Men det kommer bli jättebra här så fort allt har fått sin plats. Och en hel del ska ställas ute i förrådet.


Anton har ju fått sin nya säng nu, och nu har han sovit första natten i den. Han vaknade igår kväll när vi gick och la oss, och då log han stooort och sa "Atton ha stora pojkar säng nu!" :) Älskade lillesöt! Mamma älskar dig så oändligt mycket! Det käraste jag har, mammas lilla skatt! Kärleken till sitt barn går inte beskriva med ord, finns inte ord stora nog. Det är bara så fantastiskt, måste upplevas. Härligt att han är så nöjd med sin säng. Funderar på om jag ska skruva ner hans spjälsäng och ställa ut den i förrådet nu, eller om man ska vänta ett tag, ifall han får för sig att han ska sova i den?


Nej, nu är det väl lika bra att sätta igång. Men helst av allt vill jag bara sitta här och slappa vid datorn, helst hela dagen. Är rätt trött idag.

Av Joanna Löfdahl - 7 mars 2011 12:25

Vi har precis mixtrat lite med tvättmaskinen, så nu är en maskin tvätt igång. Innan stod maskinen och hoppade runt nästan när den centifugerade, men det är förhoppningsvis åtgärdat nu. Tvättberget är enormt och det kommer ta tid att tvätta undan allt.


Lilleman ligger och sover i sin nya fina säng :) Vi köpte ju en ny säng till honom på Ikea när min mamma var här och hälsade på. Han ville ju ha en säng för stora pojkar. Så vi köpte en växasäng åt honom. Och han inviger den just nu, och han verkar sova himla gott i den! Ska införa att han ska somna i sin säng om kvällarna, så fort vi kommit i lite bättre ordning här hemma. Som det är nu somnar han gääärna i soffan på mamma om kvällarna. Och det är ju inte hållbart i längden. Men tänker vänta med attt börja med att han ska somna i sin säng tills dess att vi kommit i bättre ordning, så att jag har ro i kroppen att låta nattningarna ta tid, för känner på mig att det kommer ta lite längre tid än vanligt med nattningarna, speciellt i början, om han ska börja somna i sin säng.


Har varit lite "deppig" angående att vikten stått stilla. Men denna gången höll det bara i sig en vecka. Under en vecka hände i stort sett ingenting med vikten, och nu i morse vägde jag mig och nu har vågen börjat röra på sig igen, häärligt. Dock kan jag inte påstå att man hinner hänga med rent mentalt. Känner mig fortfarande som världens fetto, typ. Känner mig som en elefant i ett glashus. Och jag har mer värk i kroppen, och om mornarna är jag oftare stelare än stelast. Men faktiskt inte nu dom två senaste mornarna.. För har inte fått sova så mycket nu när sonen är sjuk, och man har fått gått upp på nätterna för att hämta saker osv, kanske man skulle börja med det, att kliva upp mitt i natten och gå ett varv i lägenheten ;) Nej skämt å sido. Vet att det blir bättre men att det kan ta tid. Men de dagar man är som stelast är det jobbigt, för då gör det ont att ens bara gå. Det är indre roligt.


Idag invigs nya tvättstugan här i området. Så vi lär ta oss en tripp dit och boka lite tvätt tider! Vi har massor som skulle behöva tvättas i grovtvättstugan, tex soffklädslar osv. Soffklädslarna ser rent ut äckliga ut nu. Lilleman har nämligen ätit yoghurt i soffan.. haha, lillesöt!


Nej nu ska jag sluta svamla. Innan jag började blogga nu kände jag att jag hade massor att skriva om. Men när jag väl sätter mig ner och skriver känns det mest bara som svammel.

Presentation

Joanna heter jag, 25 år och bosatt i Örebro. Är sambo och mamma, det är helt oslagbart.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Anton är

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Läsare

bloglovin

Besöksstatistik

Lnk Juice


Ovido - Quiz & Flashcards