Alla inlägg under februari 2011

Av Joanna Löfdahl - 10 februari 2011 13:58

Känns som vi lever i ett flyttkaos just nu, och det är väl precis det vi gör! Det är kartonger mest överallt. Och för tillfället håller jag på att tömma och torka ur skåpen, så är det bara tvär torka ur dom innan vi flyttar sen. Men vi har så himla mycket grejer och så himla lite kartonger i jämförelse. Måtte det lösa sig på något vis!


Har passat på att packa ännu en kartong i köket, det går ner lite grejer till där i, men vet inte riktigt vad än. Kan inte riktigt förstå hur man ska hinna med att packa allt. Månaden bara rusar i väg. Längtar tills vi är på plats i nya lägenheten, längtar tills vi kommit i ordning där. Det ska bli såå underbart.  Om en månad slipper vi denna stressen vi lever i just nu, finns inte ord stora nog över hur härligt det känns. Önskar att man kunde bara hoppa fram i tiden lite, så att allt redan var klart, det hade varit skönt.


Nu ska jag slappa lite. Snart vaknar Anton och då ska vi göra lunch!

Av Joanna Löfdahl - 10 februari 2011 11:00

Idag har vi varit på 2-årskontroll hos tandis med Anton. En tandsköterska fick vi träffa, samma som vi gått till sedan han var 8 månader. Hon är jättebra. Tycker det är så bra att denna möjligheten finns, att man kan gå till henne och få tips och råd. Förr borstade vi tänderna på Anton, så många gånger man ska, men vi borstade inte på rätt sätt, och det hade vi aldrig fått veta ifall vi inte gått till henne. Idag fick vi bara beröm, hon tyckte att vi var jättebra föräldrar och Anton hade så rena och fina tänder! Det kändes så himla bra att höra. Man blir glad!


Dock fick vi höra något, som vi egentligen redan visste. Och det är att Anton varit alldeles för fäst vid sin kära napp. Och det är inte så bra. Så nu har vi antagit projekt få-lilleman-att-sluta-med-napp. Önska oss lycka till ;)

Vi har förklarat för honom att vi ska skicka alla hans nappar till bäbisarna på BB, för dom behöver napparna bättre. Och då tillade han; "Atton stor kille ju!" och så log han stort. Mammas gókille! Han är så underbar, den lilla människan! Det är bara så fantastiskt.


Idag har vi bara en hemma-mys-dag. Ska försöka packa lite mer. Drog igång i köket igår. Och kan väl säga som så att det är kaos i köket just nu. Så ska väl försöka packa vidare där och råda bot på lite av kaoset. Ska nog rensa ur klädkammaren, så man kan ställa in allt som är packat där. Vi måste jaga fatt i mer kartoner också. Vi klarar oss inte på de kartonger vi har. Ska kasta massa mer också. Ska nog ta och packa ur sovrummet också. Men det får jag göra sen efter att Anton sovit middagslur.


Nu ska jag avnjuta dagens första kopp kaffe. Hann inte med någon innan vi gick till tandis. Patrik han med kaffe, men jag ska ju vänta en halvtimme mellan att jag ätit och sen dricker. Så jag prioriterade att få i mig frukost innan vi fick. Men nu ska det verkligen bli gott med lite kaffe.

Av Joanna Löfdahl - 9 februari 2011 09:53

Tiden bara rinner iväg, och känner paniken komma med stormsteg emot mig. Kan väl säga som så att vi har knappt börjat packa, och den här månaden bara springer förbi. Och vi vet inte ännu ens om vi får tillgång till den nya lägenheten några dagar innan vi ska vara ute ur denna. Med världens otur, så blir det så att vi får tillgång till den andra, samma dag som vi ska vara ute ur denna. Det kommer ju aldrig gå. Så vi ska jaga tag i den nya bovärden och fråga om han har någon aning om när vi kan få tillgång till den andra. För man hinner ju inte både flytta alla grejer OCH flyttstäda på en och samma dag, innan kl 12 den dagen, det är ju helt omöjligt.


Och nu är det bara en vecka kvar tills min käre sambo åker iväg ett tag. Vi vet ju inte när han kommer hem igen, om det bar går på ett par dagar eller om det tar flera dagar. Och då får jag väl försöka packa så mycket jag kan, men samtidigt har jag ju en liten lilleman att ta hand om och hålla nöjd, blir spännande att se hur det går.


Känner att jag vill ut och ta en långpromenad idag. Verkligen VILL. Känner snarare att jag MÅSTE. Men då kommer det och gnager det här med packningen. MÅSTE packa mera, helst borde jag väl ägna ett par timmar om dagen åt att rensa och packa. Men tiden räcker inte till, poff säger det bara så är dagarna slut. Vi har alldeles på tok för mycket saker. Vet inte vart jag ska börja. Vi skulle behövt köra iväg en massa skit också. Skulle vara lättare att packa om det som man ska slänga vore borta, för det står ju och tar en massa plats.


Det är jättefint väder ute idag. Strålande sol och blå himmel. Verkligen längtar  ut! Måste ut, måste få fiskluft och röra lite på mig. Ska om ett annat gå och köpa snus sen. Om jag inte ska försöka sluta snus? Snusar så himla mycket nu, mer än någonsin. Har en snus inne dygnet runt känns det som. Inte bra, dyrt är det också.


Är obotligt less på fkassan också. Som inte ger mig mina pengar. Dom ska krångla hela tiden. Jag behöver ju mina pengar. Dom kanske tror att det går att leva på luft och kärlek. Men det fungerar inte så lätt, speciellt inte när man har barn. Näe, nu ska jag sluta tänka på det här, känns bara deppigt.

Av Joanna Löfdahl - 8 februari 2011 20:39

Nu sitter vi och kollar på tv och har precis fikat lite. Är ännu en hungerkväll, då jag idag slarvat med maten, det tar jag igen på kvällarna. Vet inte om det är bra eller dåligt, men det har fungerat för mig. Och så länge det behövs tänker jag fortsätta göra så.


Igår eftermiddag drog vi över till ett par kompisar och sov över där. Käkade middag och efter att barnen hade somnat så spelade vi Monopol, jätteroligt! Skönt att kunna umgås lite efter att barnen sover. Det händer ju inte så ofta, tyckte det var supermysigt, det måste vi göra om! :)


Var tänkt att Anton skulle på dagis idag. Men han var så hängig i morse och han låg nästan på gränsen till feber, så vi tog en hemma-mys-dag. Han tyckte såklart att det var tråkigt, för han ville leka med kompisarna. Men han hade inte orkat en dag på dagis idag, han har varit trött och mest suttit och myst. Mammas myspojke!


När vi gick hem i morse så trodde jag att jag skulle dö. Okej, kanske inte riktigt så dramatiskt. Men det hade snöat massor under natten, blä, vill ju inte ha mer snö nu! Vill ha vår! Sen när vi hade kommit hem och satt oss tillrätta i soffan och börjat mysa, då kom underbara solen fram. Och det var fint väder resten av dagen, bara för att vi ville hålla oss inne så Anton får bli pigg, typiskt! Hoppas han känner sig bättre imorgon och att det är fint väder då! Så vi kan gå ut och njuta lite!


Nu ska jag strax ta en lång varm dusch, det tycker jag att jag är värd!

Av Joanna Löfdahl - 7 februari 2011 09:18

Nu har vi precis varit och lämnat sonen på dagis. Han hade knappt tid att säga hejdå, han var så glad över att vara tillbaka på dagis igen, med alla kompisarna. Känns så himla skönt att han trivs så bra där, det är guld värt! Och nu hade han verkligen saknat alla kompisarna efter att ha varit hemma i en hel vecka från dagis.


Fryser och är kall nu rätt ofta igen. Frös hemskt mycket i början på flytperiden där i slutet av oktober/början av november, det var ju för att vikten rasade då, frös som en tok. Och sen lugnade det ner sig lite, men nu har jag börjat vara kall igen, speciellt om händer och fötter. Har kommit fram till att det beror på att vikten börjat röra sig lite fortare igen. De senaste dagarna har jag gått ner nästan 1 kilo om dagen. Känns jätteroligt!


Sedan operationen den 13 December har jag gått ner 17,9 kg! Och totalt sedan jag började på flyt den 25 Oktober har jag gått ner 35,4 kg! Det känns jättebra faktiskt! Pepp pepp! :D


Provade en tröja idag, en tröja jag brukade ha väldigt ofta förut. Och jag tog på mig den som jag ska, men den bokstavilen bara ramlade ner över mina axlar och trillade av mig. Tröjan trillade alltså av mig!! Det är helt sjuk! Men ack så bra det kändes! Än om jag älskade den där tröjan, så föredrar jag att den är för stor, tröjor kan man alltid köpa nya. Men hälsan går inte att köpa ny, det går inte att köpa en ny kropp när det är slut med den man hade. För varje dag som går, så blir jag bara mer och mer säker på att operationen var helt rätt för mig.

Än om man vissa dagar tänker, men gud varför gjorde jag det?! Jag ångrar mig inte en sekund! Detta kommer bli bra!

Av Joanna Löfdahl - 6 februari 2011 22:03

Jisses vad jag är trött. Har fått sova rätt lite den senaste veckan, iaf mindre än jag brukar, och i vanliga fall sover jag alldeles för lite. Men det har ju varit en del sjukor här hemma i veckan. Och då får man räkna med mindre sömn, så är det bara.


Igår så gick jag och Anton hem till ett par vänner och umgicks och sov över där. Supertrevligt var det, än om alla var allmänt trötta och så. Jag höll på att somna när jag skulle natta lilleman. Det var bara så skönt att få ligga ner. Borde väl ha somnat då, men ville ju hinna umgås lite barnfritt också. Det var verkligen trevligt, och vi får göra om det när alla kan vara med. Min älskling saknades ju faktiskt där! Kände inte för att sitta hemma och uggla ensam hela kvällen, så det kändes jätteroligt att bli överbjuden till ett par kompisar!


Vi kom väl hem runt 10-11 någon gång, och då var Anton jättetrött och somnade på en gång nästan. Sen körde han en långsovare på dagen idag också, nog närmare tre timmar, precis som igår. Sen kom älskade älsklingen hem, och familjen var hel igen! Känns så bra att ha honom hemma! Det är ju så här det ska vara! :)


Kvällen har varit lugn. Mest slappande i soffan :) Dock är jag ju ett sånt klantaesel, så vi fick lov att dra fram dammsugaren en sväng här nyss.. Råkade riva ner mitt absoluta favoritglas i golvet :( Vi hade bara två om dom glasen, och för en tid sedan hade Anton sönder det första, och nu jag det andra, så nu har vi inga kvar av dom. Blää! KlantarselJoanna!


Nu blir det alldeles strax till att gå och lägga sig. Är så himla trött, är typ jämt trött. Så hoppas vi att lilleman sover bra och länge, och att ha är pigg och redo för dagis imorgon. Han behöver få leka av sig lite med dagiskompisarna.


Just det, glömde ju bort att jag startade en maskin tvätt efter Antons kvällsdusch. Så nu blir det till att masa sig iväg och hänga tvätten innan man lägger sig, jippie!

Av Joanna Löfdahl - 5 februari 2011 12:03

Är så himla trött, mest slut i huvudet känner jag. Natten kändes jobbig, lilleman somnade inte förrän efter kl tolv i natt. Och vid det laget var jag så trött så jag nästan bara ville gråta. Somnade strax efter honom. Men hade ställt larm på mobilen på 03.20, för då skulle lilleman ha Ipren. Kan lova att jag var trött så jag såg i kors då! Men det gick bra, och han fick sin medicin.


Sen vaknade jag ungefär tjugo över sex av att Anton satt och grät i sängen. Lilleplutten då tänkte jag och skulle börja trösta honom. Frågade vad som var fel. Och då sa han "Äta macka!", och så grät han ännu mer. Frågade honom om han ville att vi skulle gå upp och göra en macka, och jaa det ville han! Hade velat ge honom lite välling, men den tog slut igår. Och han var ju ändå väldigt bestämd med att det var en smörgås han ville ha. Tänkte att vi kunde sova vidare efter han hade ätit lite macka. Men icket, han vägrade somna. Och då var jag ännu tröttare och kände för att gåra ännu mera, men det gjorde jag såklart inte :P


Anton var lite rolig i natt när vi låg  sängen och skulle sova. "Inte sova sängen heller, mamma!". Och då frågade jag honom, ska vi inte sova i sängen? Vart ska vi sova då? Han log stort och svarade "Badkaret kanske!". Lillesöt! Mammas älskade lilla gos! <3


Idag har jag och Anton varit en sväng till Ica Maxi. Gick dit för att köpa välling, eftersom den var helt slut. Så nu har vi välling igen, iaf i ett litet tag. Det var jätteskönt väder ute, lite tråkigt bara att det var grått, hade varit ännu härligare om det var lite sol, men solen kommer väl en annan dag. Men vi kom såklart hem med lite annat än välling också. Kanske tar vi oss en till promenad innan dagen är slut. Om inte vädret hinner ändra sig. Var jätteskönt med lite frisk luft. Isf går vi nog bara ut och går, så lämnar vi vagnen hemma, så får Anton gå själv. Det skulle han tycka var jätteroligt.

Av Joanna Löfdahl - 4 februari 2011 15:59

Magsjukan fortsätter. Ropade alltså hej för tidigt. Trodde vi var säkra eftersom Anton inte hade kräkts på tre dygn, och ingen av oss andra hade blivit sjuka. Men i natt drabbade magsjukan min älskade sambo. Så han ligger däckad. Åh vad det gör ont i hjärtat att se någon av sina grabbar sjuka. Gör allt jag kan för att pyssla om min sjuka älskling, samtidigt som jag roar Anton så gott det går.


Anton sover nu en stund, för andra gången idag. Jag skulle gärna kunna sova en stund jag med känner jag, men det får vänta. Sov på förmiddagen med Anton, vi sov väl nästan två timmar då , eller iaf en och en halv, det var skönt! Får se om Anton kommer i säng i någon bra tid ikväll, tvivelaktigt nu när han sover den här tiden. Men han är trött och slut på fortfarande sen han dage magsjuka, så låter honom sova när han behöver!


Städade ju igår, det syns knappt idag. Är leksaker och smulor och grejs överallt igen, hehe. Får ta nya tag sen, men inte idag. Idag läggar jag min tid på att pyssla om min sjuka älskling. Och leker och roar lilleman. Men jag är grymt trött, känner att jag gärna skulle vilja sova en vecka eller två. Och ingen har man om be om lite hjälp heller, speciellt inte nu när magsjukan går här hemma, då betraktas vi alla som pestsmittade. Men så är det.


Vi hade besök igår ju, hoppas dom klarar sig från detta!

Presentation

Joanna heter jag, 25 år och bosatt i Örebro. Är sambo och mamma, det är helt oslagbart.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Anton är

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Läsare

bloglovin

Besöksstatistik

Lnk Juice


Ovido - Quiz & Flashcards