Alla inlägg under april 2011

Av Joanna Löfdahl - 16 april 2011 15:45

Just nu sitter vi ute i solen och gottar oss. Har en kopp kaffe med mig. Anton leker och krattar och roar sig rätt mycket själv, härligt! Då får man några minuter för sig själv, att andas lite på. Bara sitta och fundera på allt och inget.


Tog även med mig ett glas vatten ut, välbehövligt känner jag. Då huvudvärken börjar komma krypandes. Jagkom på nu att jag glömt ta min medicin idag också, både medicinen och vitaminerna. Så får väl gå in och ta dom sen.


Åh nu längtar jag ännu mer efter sommaren. Kunna sitta ute och blogga! Kanske sitta här ute på baksidan och äta frukost och bara ha det gott! Ser verkligen fram emot det. Skulle såklart vilja fixa fint med blommor och sånt också, skulle vara så fint. Men just nu har jag inte råd att lägga massa pengar på blommor. Vi har fullt upp med att försöka få det att gå runt just nu.


Grymt härligt ute just nu iaf. Varmt och skönt i solen. Och så kommer det svalkande vindar. Härligt värre!


Tog tag i bullbaket idag, äntligen! Så nu finns här massor med bullar, ifall någon vill komma och fika ;) Anton tyckte att mammas bullar smakar gott. Han log stort och sa "Mamma vilken kille som bakat bullar!". Haha, och ja, jag tog det ändå som en komplimang! För vi säger åt honom "Vilken kille!" när han gör något duktigt/bra. Så idag tyckte han minsann att mamma var "vilken kille" :)

Berättade för honom att när mamma gör något bra säger man istället "Vilken tjej!". Då funderade han en stund och sa sen,"Vilken tjej mamma är, bakar goda bullar!". Älskade älskade barn! Du får mamma att le!! Vilken fantastisk glädje det är att ha barn. Sån lycka. Det är såklart det inte bara är en dans på rosor. Det finns dagar då man skulle vilja säga upp sig som mamma, bara packa och dra. Okej kanske inte riktigt så drastiskt. Men det finns dagar som är mindre roliga helt enkelt. Men sådana dagar som den här, då man har världens goaste son, det gör allt kämpande värt! Man blir så himla varm i hjärtat.


Och att sen känna att han är MITT barn. Det är en sån mäktig känsla. Anton är absolut det bästa jag gjort. Min ögonste, mitt allt! Jag är så lyckligt lottad som får vara mamma till den fantastiska lilla människan. Han är verkligen fantastisk. Trotsen är inte fullt lika fantastisk ;) Men det är så roligt att se honom utvecklas, att se hur fort han lär sig nya saker.


Nej, nu ska jag glassa vidare i solen. Ska sitta här och gotta mig så länge jag kan! Bara suga åt mig av solens värmande strålar. Sitta här och lyssna på fågelkvittret. Fantastiskt!

Av Joanna Löfdahl - 16 april 2011 06:59

Känns en smula omänskligt att kliva upp före kl 6 på en lördagmorgon. Men har man en morgonpigg liten son är det bara att se glad ut och kliva upp. Fick ligga och dra mig lite i sängen iaf, men inte alls så länge som jag kanske hade önskat ;)


Anton väckte mig med att säga "Mamma, jag måste snyta näsan". Haha, lillesöt. Men så är det när man är förkyld. Så vi gick båda upp och snöt våra näsor. Och nu sitter jag och dricker kaffe i hopp om att piggna till. Är verkligen jättetrött idag. Förstår inte riktigt hur jag ska orka med allt som jag hade tänkt idag. Vi får se hur det går!


Just nu ligger Anton på vardagsrumsbordet, det är en favorit trots att han vet att han inte får ligga där. Han är inne i en period nu då han tror att han får göra allt precis som han själv vill. Men riktigt så är det ju inte, och vi har diskutioner om det varje dag ;) Underbart med trotsiga barn, eller vad säger ni? ;)


Anton har även börjat med något mindre charmigt. Nämligen att han svär när han blir arg eller inte får som han vill. Det trots att vi själva är jättenoga med att inte svära. Det låter ju så himla illa när det kommer svordommar ur den lilla lilla munnen. Men bland dom första gångerna blev jag så förskräckt så jag skrattade till, så nu tycker han nog det är roligt. Dumma mig som inte kunde kontrollera mig där. Men jag blev så himla paff. Hur får man honom att sluta svära, går det? Usch det låter ju så illa.


Nej, nu återgå till kaffet, så man piggnar till lite. Så man kanske blir som folk, så man kan starta dagen. Har en del att stå i idag. Idag ska jag baka bullar, jag ska städa. Badrummet ska äntligen få sig en ordentlig omgång. Sen när allt är klart, då ska jag ta en lång välförtjänt dusch. Ååh vad jag längtar efter en varm dusch.


Vaknade i morse och trodde jag skulle frysa ihjäl. Tänkte jahapp, är det min tur med feber nu? Men så var inte fallet, tog en temp och den visade på 36,1. Inte konstigt att jag frös! Sen när hade jag den morgontempen? Jag som i vanliga fall är väldigt varmblodig och brukar ha en bit över 37 som morontemp. Men det har ändrats efter operationen. Numer är jag en frusen tjej.

Av Joanna Löfdahl - 15 april 2011 21:13

Stundvis finns där hopp om en vår. Men idag fanns inte stort hopp när vi var ute. Det var riktigt ruggigt och kallt. Satt och frös som en gnu när vi väntade på bussen på väg hem från stan. Men hem kom vi, in i ljuva värmen!


Nu längtar jag ännu mer efter sol och vår. Har till och med kommit på mig själv med att längta efter sommaren. Jag som aldrig ens varit något större fan av sommaren. Har alltid bara tyckt att det varit varmt och jobbigt. Ska verkligen bli spännande att se hur jag upplever denna sommar. Nu efter operationen svettas jag nästintill aldrig. Så jag känner mig en smula hoppfull inför sommaren. Jag hoppas innerligt att vi får en fin och mysig sommar. Vi behöver det. Jag behöver det.


Jag längtar efter lugn. Längtar efter att vi ska få bli friska och hålla oss friska. Längtar långt långt bort, till lite lugn och ro. Skulle vilja ut och resa, se något annat. Skulle vilja slippa all stress. Jisses vad jag varit stressad på insidan dom senaste månaderna. Och det är så svårt att bara koppla av. Man går på helspänn mest hela tiden. Och det är tröttsamt, faktiskt.


Trött på insidan, trött på utsidan. En semester skulle verkligen kännas skönt. Någon som vill ge mig en resa till något härligt ställe? ;) Jag skulle tacksamt ta emot den!


Nu sitter jag här med mitt kvällskaffe. Ska försöka klämma i mig lite vatten också innan läggdags. Känner att jag druckit alldeles för dåligt idag. Skärpning Joanna!


Får se vad som händer imorgon. Ska nog försöka städa lite, bland annat ge badrummet en omgång + att jag ska ( läs måste ) duscha! Och så imorgon kväll har vi tvättstugan. Skönt att kunna tvätta lite där ute ibland också, speciellt när man har mycket tvätt, nu är det mest sängkläder och sånt som ska tvättas.

Vad hittar ni på i helgen?

Av Joanna Löfdahl - 15 april 2011 08:05

Sitter här och dricker lite morgonkaffe, är faktiskt inne på kopp nummer två. Eller ja, när jag druckit denna har jag druckit en hel kopp. Fyller numer bara på halva koppar, för annars hinner det bli iskallt innan jag druckit upp det.


Lilleman gjorde morgon för oss runt sex halv sju. Så då var det bara att kliva upp. Då sa han godmorgon mamma, kliva upp nu! Och så log han stort. Och vem kan motstå något sånt? Älskade lilleman! Man blir alldeles varm i mammahjärtat. Frågade honom om han ville ha välling, men nej det ville han inte. Han vägrar numer välling, och vill istället ha smörgås när han kliver upp. Så självklart får han det. Kanske är det helt slut på vällingdrickandet nu. Återstår att se.


Det var sol  morse när vi klev upp. Kändes underbart. Men nu är det bara grått och kallt ute, den underbara solen försvann. Hoppas den kommer tillbaka sen. För jag vill ha lite sol. Behöver sol! Det var ju lovat toppenväder nu, men jag märker då inte av det.


Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Förhoppningsvis bara ta det lugnt. Ska städa lite mer i helgen, tar nog det imorgon eller på söndag. Och så funderar jag på det där bullbaket, om jag skulle ta och ta tag i saken och verkligen baka bullar och inte bara prata om det, haha.


Snart är det dags för lite frukost. Måste bara vänta en stund efter kaffet är slut. Ska ta mig en god morgonsmörgås! Köpte lite gott pålägg igår, det var så gudomligt gott. Men saknar verkligen mjukt bröd, jag är så sugen på det. Men klarar inte riktigt av att äta mjukt bröd efter operationen. Blir mätt på ett par tuggor bara, så då får jag ju inte i mig det jag ska. Så jag kör på hårdbröd. Men kanske att jag klarar av mjukt bröd senare, återstår att se.


Vi är fortfarande förkylda, supertrisst! Vaknar och har ont i halsen om mornarna, sen går det ner under dagen. Vaknar även med superhosta, lilleman också. Så vi håller tummarna att vi får bli friska snart. Är så tröttsamt att gå omkring och känna sig krasslig.

Av Joanna Löfdahl - 14 april 2011 09:49

Vaknade i morse av att jag såg solen utanför fönstret. Fantastiskt! Såg riktigt varmt och skönt ut ute, så gick för att kolla, men det var bara 4 grader ute när vi steg upp. Men nu visar termometern 9,8! Så det finns hopp! Tror det blir en riktigt fin och härlig vårdag idag! Hoppas kan man ju, för då kan vi gå ut lite sen.


Har inte gjort så mycket hittills idag. Mest bara slappat med kaffe och dator. Anton har lekt snällt och sysselsatt sig själv för det mesta idag, det hör inte till vanligheterna. Så jag har passat på att slappa lite extra.


Känner mig aplatrött idag. Ska ta en dusch när lilleman sover sen. Då kanske man piggnar till lite :)

Av Joanna Löfdahl - 13 april 2011 21:04

Känner mig så himla nöjd! Fick faktiskt tummen ur och städade här hemma idag! Har plockat leksaker, har dammtorkat, dammsugat och torkat golven. Så nu luktar det rent! Och det ser väldigt mycket trevligare ut nu! Är bara så jättenöjd! Så ikväll sitter jag i soffan och slappar med gott samvete!


Idag är det 4 månader sedan jag opererade mig. Herrejisses, vart tar tiden vägen? Det har gått så himla fort. Och på dessa fyra månader har jag gått ner 34,5 kg! Det känns faktiskt inte illa!


Och idag är det 3 månader sedan lilleman fyllde 2 år, tänk vad tiden springer iväg. Han är ju stora killen nu! Och han kan själv hela tiden. Min stora duktiga kille. Helt fantastiskt att få se honom växa upp, få se honom lära sig saker och utvecklas. Även fast trotsen inte är så rolig alla dagar ;) Men han är helt fantastisk, älskade barn!

Av Joanna Löfdahl - 13 april 2011 10:18

Vilket tråkigt väder ute. Det har regnat i natt så det är alldeles blött och tråkigt ute. Så som det känns just nu så blir vi inne idag. Kanske vi försöker städa lite, det skulle ju verkligen behövas. Jag känner att jag vill göra lite fint här nu när jag börjar känna mig lite piggare. Ska dammtorkas massor! Skulle behöva putsa fönstrena också. Men måste nog köpa oss en bättre fönsterskrapa först.


Sitter nu med en kopp kaffe och ett glas vatten. Måste verkligen försöka bättra på vätskeintaget igen! Det går bra några dagar och sen glömmer man bort sig igen, inte bra. Det är ju jätteviktigt att dricka mycket, speciellt nu efter operationen. Men det är svårt när man ska vänta innan och efter man har ätit, då blir det lätt att jag glömmer bort att dricka ordentligt.


Lilleman tog en tidig tupplur idag. Så han ligger och sover nu. Han ville baka bullar idag, så kanske gör vi det på eftermiddagen, isf efter städningen. Haha, jag blir alltid sugen på att baka eller så efter att jag har städat, rätt dumt egentligen för då stökar man ju till igen! Men skulle vara himla roligt att baka bullar, har velat göra det länge nu. Skulle även vilja baka lite bröd. Vi får se vad det blir helt enkelt.


Nej, nu ska jag glutta på tv en stund i lugn och ro. Sen blir det till att sätta lite fart.

Av Joanna Löfdahl - 12 april 2011 21:41

Har precis stått ute en stund och tittat upp på himlen. Månen är vacker, det är en speciell känsla. Många tankar väcks till liv. Många känslor bubblar upp till ytan. Och jag minns den tid då jag vågade drömma, dagdrömma. Nu gör jag aldrig det längre, men tanken slog mig att jag kanske borde börja göra det igen. Jag tror det är bra, i viss mån åtminstone.


Det finns så mycket jag inte tar mig tid med längre. Saker som jag mår bra av, och jag borde ta och prioritera om lite. Men det är svårt när man känner sig stressad varje vaken sekund. Inte ens när jag sover är jag avslappnad. Drömmer inte ens wild and crazy på nätterna. Allt är plikt och verklighet, hela tiden. Jag är alldeles för stressad för mitt eget bästa. Hur ska man lära sig stressa av? Den ständiga frågan.


Dagen har varit fylld med vårdcentralbesök. Och ja, bara virus, bara att vänta ut. Och annars har vi inte gjort mycket. Kom på lite hastigt på eftermiddag att vi skulle grilla till middagen! Innan det var vi ute någon timme eller två, på uteplatsen, jag och lilleman. Han verkligen älskar att vara ute där. Och sen rusade vi till affären för att köpa det som fattades till middagen. Och sen hem och laga middag. Underbart gott blev det! Muuums med grillat, blev kycklingspett och sambon gjorde även spett och grillade champinjoner. Själv äter jag inte svamp, är uppväxt med att det är giftigt ;)


När middagen var klar och uppäten, då var klockan dags att göra kväll för lilleman. Och han var väldigt trött vid det laget. Så det var inga krångel med den nattningen. När han hade somnat blev jag sugen på att baka kakor. Sagt och gjort, har för någon dag sedan letat upp recept på cookies, och jag var bara tvungen att prova. Och det blev fantastiskt gott måste jag säga. Och ja, jag är en kakgris ;) Men det blev väl kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det blev GIGANTISKA kakor. Dom flöt ut en hel del vill jag påstå. Så jag tog bara ett litet litet hörn av en kaka, och som sagt, fantastiskt gott. MUMS! Men undrar om vi ens kommer hinna äta upp dom innan dom blir dåliga?!?!


Nu glutta klart på tv, och sen blir det sova!

Presentation

Joanna heter jag, 25 år och bosatt i Örebro. Är sambo och mamma, det är helt oslagbart.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Anton är

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Läsare

bloglovin

Besöksstatistik

Lnk Juice


Ovido - Quiz & Flashcards