Alla inlägg under november 2010

Av Joanna Löfdahl - 6 november 2010 19:43

God kväll bloggen. Det har varit en bra dag idag. Så här på kvällskvisten så känner jag mig faktiskt jättenöjd. Det känns bra. Jag vill gärna ha fler sådana här dagar, tack! Dagar som ger energi istället för att ta, det är perfekt, och dom dagarna är alldeles för få. Men ack så trevligt när dom väl inträffar.


Sitter här med ett glas bubbelvatten. Ramlösa mango, min favorit just nu. Skulle inte kunna leva utan den just nu. Det är mitt "gotta" nu under flytet. Och jag dricker nog en 1,5 l ramlösa mango om dagen iaf! Har precis hängt lite tvätt. Tvättberget börjar minska, det känns hoppfullt! Tänkte jag skulle försöka tvätta undan nu i helgen, så att jag till veckan, då Anton är på dagis, kan ta tag och verkligen städa badrummet! Det ska städas noga! Och det tar nog någon timme eller två, så det är bäst att passa på att göra det när lillvildingen är på dagis.


Har släckt ner nästan alla lampor och har tänt ljus istället. Det är mys på hög nivå! Det är nästan så man inte vill gå och lägga sig för man vill bara sitta kvar och mysa! Anton sitter med pappa och ska sova nu, han är vaken länge ikväll för att vara han. Men det är ju helg :) Sen när han somnat ska vi ta oss en kopp kaffe. Och jag ska snart ta min kvällsdrink, börjar kännas i magen att det är dags för den nu. Har ju hållt igång idag så idag har jag faktiskt känt av lite hunger. Men då vet man att man lever :)


Jag har varit himla duktig nu ikväll. Har nämligen installerat våran nya router, alldeles själv, OCH den fungerar! Haha, fan vad jag är bra! Känner mig riktigt duktig. Jag brukar inte lyckas med något sånt. Men jag kan ju! :D


Nej nu ska jag mysa vidare. Kanske återkommer med ett kvällsinlägg innan läggdags. Annars kommer jag nog tillbaka och skriver imorgon. Kan aldrig hålla mig borta från bloggen särskilt länge ;)

Av Joanna Löfdahl - 6 november 2010 09:57

Idag är det lördag, fast ändå söndag. Jag gillar ju inte riktigt helger. Men denna helgen är det faktiskt lite blandat, både gillar och inte. Eftersom jag haft kurs hela veckan så var det helt obeskrivligt skönt att få ligga kvar i sängen i morse och dra sig en stund. Fanns inget att stressa upp till! Anton låg vaken och myste och bökade runt. Så man fick en spark i sidan titt som tätt. Till slut satte han sig upp och kom med sitt lilla söta ansikte tätt intill mitt, och så sa han ganska högt, "Mamma! Klivaupp!", Sötnöten mammas! Så då var det bara till att masa sig upp. Han var förståss jättehungrig så han började gorma och skriiika om att han minsann skulle ha en KAKA! Men talade om att han fick faktiskt lugna ner sig för han skulle få välling.


Sedan vi klev upp har vi mest suttit och myst i soffan och kollat på barnprogram. Sådana mornar är bäst, när man bara kan ta det lugnt. Men nu har morgonen övergott till förmiddag, och man kan inte bara slappa längre, man måste ju få lite nytta gjord också. Så jag har startat en maskin tvätt, med sängkläder. För sängkläderna tog upp HELA tvättkorgen, kommer nog måsta köra ett par tre maskiner med sängkläder iaf för att få allt tvättat. När det är klart ska jag nog slita ur alla sängar och tvätta upp det också. Har tömt två tvättsträck med ren och torr tvätt, så nu finns det plats att hänga upp sen när maskinen är klar.


Är även sugen på att byta gardiner i köket då vi haft dessa nästan hela tiden vi bott här. Ska in i klädkammaren och leta reda och se om vi har några gardiner som är tillräckligt långa för köket, vi har ett sjukt lååååångt köksfönster. Och om jag hittar några som är tillräckligt långa så ska jag ta och tvätta dom så jag kan stryka och hänga upp. Jag vill ha förändring! Det är roligt att göra om lite nu och då. Hitta nya lösningar. Men denna lägenhet är så konstigt planerad, så möblerna kan man inte direkt flytta om så himla mycket. Tråkigt tycker jag.


Vi funderar på om vi ska ta bussen ut till net on net och kika på en router. För den jag har fungerar inte med det nya bredbandet. Den måste vara låst till den förra leverantören. Tråkigt! Och så ligger ju lek och buslandet där ute. Undrar om dom har öppet idag? Anton skulle nog tycka det var jättekul att åka dit.


Nåja, vi får se vad dagen har att erbjuda. Det är ju bara förmiddag än så länge.


Vad har ni för planer denna lördag? :)

Av Joanna Löfdahl - 5 november 2010 17:50

Jag är återigen trött trött trött trött. Att gå på denna dieten tar knäcken på mig rent trötthetsmässigt. Så här trött var jag nog inte ens som gravid, och jag tyckte att jag var trött då!! Men detta tar nog priset. Hoppas som sagt det ger med sig lite snart iaf, för annars blir jag tvungen att gå i ide över vintern, jag lovar!


Kom mig iväg till kursen i morse. Fastän jag helst av allt bara ville ligga hemma och sova. Är glad att jag tog mig iväg ändå, för det var ju sista dagen idag. Tråkigt att tiden har gått så himla fort. Och jag har ju missat två veckor av alltihopa. Men det var en helt fantastiskt rolig grupp. Kommer sakna dom. Men vi kommer träffas på fredagarna här framöver, det känns bra.


Sen efter kursen åkte jag hem och städade lite innan det var dags att hämta Anton på dagis. Kändes bra att få lite städning gjord, har ju gått och gruvat mig över när jag annars skulle hinna med den. Men nu är golven rena och fina, nåja nästan överallt iaf ;) Det tar inte lång tid innan dom är skitiga igen. Hade tänkt dammtorka också men det hann jag inte. Tänkte släpa fram trasan sen när Anton har somnat. Plockar jag fram det när han är vaken så är han och ska stoppa fingrar och eller leksaker i vattnet, inte såå fräscht. Men dammtorkas behöver det verkligen. Denna lägenhet dammar igen på nolltid. Ska kontakta hyresvärden och be dom kolla luften här inne. Det är ju något som inte stämmer här.


På vägen hem från dagis gick vi en omväg och förbi en lekpar. I lekparken stannade vi och lekte lite innan vi gick hem. Blev bara en kortis ute. Och ja, jag har väldigt dåligt samvete över att vi är ute alldeles på tok för lite. Men just nu har jag ju noll ork. Skulle seriöst kunna ligga och sova hela dagarna nu känns det som. Hur mycket eller lite jag än sover blir jag aldrig pigg, det tär. Sen har jag och Anton suttit på golvet och lagt pussel, det tyckte han var roligt. Och så har vi bara busat runt här hemma rent allmänt. Lagat mat. Grabbarna fick ris och chikybitts med currysås till. Själv drack jag ett glas ramlösa mango, smaskens! Och vi hade tända ljus på bordet, supermysigt.


Idag kände jag att jag gärna hade kunnat äta med grabbarna. Maten luktade såå gott. Skönt att jag knappt har några hungerskänslor alls, annars hade detta varit svårt. Men det går seegt med vikten, ochd et gör mig väldigt besviken. Trodde man skulle rasa iaf lite i vikt så här i början. Men icket. På vågen står det nästan stilla. Men känner ju stor skillnad på kläderna nu och så. Så ja, något händer det väl, fastän vågen inte är på min sida ;)


Ikväll MÅSTE jag försöka lägga mig tidigare. Det är bara så. Orkar inte vara så här trött. Har tendenser att bli deppig när jag blir för trött, så det är inte bra. Måste lyssna på kroppen och lägga mig när jag är trött, ja under förutsättningar att Anton somnat då ;) Jag skulle kunna lägga mig NU. Är verkligen gristrött.


Nu ska jag sluta gnälla om min trötthet ;)

Av Joanna Löfdahl - 5 november 2010 07:01

Morrn. Kände som så att jag hade hellre legat kvar i sängen helst hela dagen. Känns som jag inte har fått sova ordentligt på evigheter. Det måste ske en bättring och det nu! Men hur? Känns som vad jag än gör så sover jag inte bättre sover inte mer, fastän jag behöver.


I går somnade jag sent, som vanligt. Vilket resulterade i att jag nu känner mig mer död än levande. Roligt nästan jämt.


Har inte riktigt tid att sitta här. Ska förbereda både mig och Anton för att gå iväg. Det ska tas fram kläder, kläs på, Anton ska ha lite frukost. Haha, nu kändes det plötsligt väldigt stressigt. Får skriva mer senare idag.


Vad ska ni göra idag?

Av Joanna Löfdahl - 4 november 2010 20:13

I morse hade jag verkligen ingen lust alls att kliva upp. Ville bara ligga kvar i sängen helst hela dagen. Fy bubblan vad trött jag var. Är nästintill jämt trött nu. Förmiddagen var tröttheten hemsk, den liksom lamslog mig. Och först kändes det som HUR I HELA FRIDEN ska jag klara mig igenom denna dagen?! Allt runt omkring gick i slowmotion. När folk pratade lät det bara som goja. Det var som att jag hörde dom prata, men förstod inte ett endaste ord. Det är bara gröt i huvudet. Men det blev bättre efter att jag hade kommit hem.


Nu när det är kväll har jag såklart piggnat till lite. Det var ju ovanligt. Känner mig en smula bitter över att vara trött hela dagarna, och sen på kvällarna då man FÅR sova, då kan jag inte somna!! Det är inte så roligt kan jag tala om.


Ikväll känner jag mig inte på topp. Jag har ont i magen. Jag mår illa, jättejättejätteilla. Jag är yr. Det är helt enkelt inte roligt alls. Jag är trött på att må så. När man sitter och läser på forumet om andra som går på flyt så verkar dom tycka det är jobbigt att inte få äta, dom är sugen på massa gott osv. Men jag upplever inte det så alls. Jag har inga problem med shakerna, dom går faktiskt riktigt bra. MEN tröttheten, illamåendet, yrseln osv, DET tar knäcken på mig. Måtte det bli bättre snart! Jag står inte ut! Men jag måste stå ut, jag vill ju det här. Hoppas tiden fram till op går fort nu.


Har sysselsatt mig nu på kvällen med att möblera om lite. Flyttat ett skrivbord från köket in till sovrummet, blev kalas! Känner mig nöjd.

Av Joanna Löfdahl - 3 november 2010 21:54

Välkommen tillbaka till Internet Joanna!! Tack!!! :D


Som jag har svurit nu på kvällen! För allt på datorn har bara jävlats med mig! Eller ja inte datorn, utan internet. Vi skulle ju gå över till stadsnätet från och med första november. Och IDAG började internet fungera, efter att vi ringt och terrat internetleverantören att antal gånger.  Så jag har suttit med det mobila bredbandet och det mina damer och herrar, DET HAR BARA JÄVLATS MED MIG.

Måtte detta fungera bra nu, för annars blir jag tokig!!


Dagen har varit okej. Men i morse var jag en smula död och ville verkligen inte kliva upp. Känner redan nu hur jag inte kommer vilja kliva upp imorgon heller, haha. Men snart är det helg, och då får man kanske sova liite längre iaf. Hoppas!


Hade tänkt skriva ett långt roligt inlägg. Men klockan springer iväg och orken tryter. Är sjukt trött mest helat iden.

Av Joanna Löfdahl - 2 november 2010 19:33

Godkväll bloggen. Här har det varit himla tomt idag. Har inte haft tid att skriva. Har varit fullt upp. Först upp i morse, det var svåååårt, ville bara ligga kvar där och mysa med grabbarna. Men dom klev upp med mig ändå. Fast Anton hade nog kunnat lega kvar i sängen ett tag till, för han såg frågande på oss när vi skulle kliva upp. Han var vaken men låg och myste. Mammas gókille!


Sen lämna Anton på dagis, för att cykla iväg till studiebesöket. Skrev ut en karta och så igår, så jag skulle hitta. Och vi trodde det skulle ta rätt lång tid att cykla dit, minst 40 minuter iaf. Så vi var ute i god tid.. Och sen slutade det med att det knappt ens tog en kvart att cykla dit, så jag fick stå och vänta i 40 minuter på dom andra! Yaaay. Passade på att göra några uppgifter jag inte hunnit med att göra hemma, så nu är dom klara iaf.


Sen cyklade jag hem, och väl hemma kom jag på att jag cyklar till Ica Maxi. För att hämta ut mitt paket som kom igår. Hade tänkt hämta det igår, men klockan drog iväg och så fick vi ju besök. Det var Modifasten jag hade beställt som hade kommit! Så äntligen har jag lite goda smaker att dricka igen! Så nu finns det hopp igen! När vi kom  ut från affären, Patrik följde med, så REGNADE det, Jippie! Finns trevligare väder att cykla i än regn.


Hemma på eftermiddagen har jag försökt få igång internet. Vi har ju bytt internetleverantör, och nu fungerar ingenting, lagomt tråkigt känns det! Gaaah! Så nu sitter jag med det mobila bredbandet, just nu känns det bra att vi fortfarande har kvar det. Hoppas det vanliga internet kommer igång snart. Blir tokig annars. Gör det inte det byter jag tilbaka till det gamla, för det hade jag då aldrig några problem med.


Har haft en trött och grinig son ända sedan han hämtades från dagis. Ingenting har vart riktigt bra, förutom när han rev i allt som han inte får, då hade han roligt. Och han hade roligt när han ritade på hela vardagsrumsbordet istället för på pappret, då var han också rätt nöjd ;) Fick inget gjort så jag satte mig i hans rum och lekte med honom istället, fram tills det var dags att städa upp leksakerna för kvällen, försöker få in rutin på det, att man ska plocka ihop innan man gör kväll. Tycker inte om att se alla leksaker bara ligga överallt om kvällarna. Det går väl bra dom dagar man orkar, men nu har jag haft några kvällar då jag bara låtit allt vara. Men ikväll plockade jag och Anton  upp allt, han har blivit så duktig på att hjälpa till. Sen fick han bada, det verkligen ÄLSKAR han. Men såklart sura miner då det var dags att kliva upp ur badkaret. Han skulle kunna sitta där hela dagarna om han bara fick. Frågar man honom på  morgonen vad han vill göra idag, då ler han stooort och säger baaaadaaa! Hihi, sötnosen min!


Lilleman somnade tidigt ikväll. Han var såå himla trött, så det blev lugnast så för alla. Själv känner jag mig otroligt sliten också. Känns nästan som jag kommer braka ihop snart. Kroppen känns stel och gör ont, och huvudet känns tungt och trött. Så jag borde lägga mig jag med nu snart känner jag. Men samtidigt är det ju massa bra på tv ikväll som jag vill titta på. Får väl spela in det och kolla på det imorgon istället. Får se hur jag gör. Skulle verkligen behöva duscha också. Buhuu, jag skulle vilja ha några fler timmar på dygnet, och liiite extra ork, tack!

Av Joanna Löfdahl - 1 november 2010 16:56

Anton springer omkring här och tjoar och har sig. Gillar när han är på det här humöret, allt känns så mycket lättare när han är glad :) Men man ska ju passa sig för att tala om hans humör, för då brukar det fort vända ;)


Maten står i ugnen och sköter sig sjäv en stund. Men den är snart klar, så då ska grabbarna få äta. Det är dags för mig och min middagsdrink nu också. Men tänkte att jag kanske skulle ta den när grabbarna käkar, det är väl bara en 10 minuter kvar på lasangen! Hoppas dom tycker om den!


Haha, jag är så konstig. Nu när jag inte äter så kommer jag på värsta goda maten till grabbarna. Innan när jag också skulle äta kom jag aldrig på någonting alls. Och nu blir det hyfsat god mat varje dag här hemma. Men å andra sidan passar jag på att laga allt gott till dom som vi inte har kunnat äta pga min galla tidigare. Så det kanske är det som gör att dom får så mycket godare mat nu. Dom verkar uppskatta det iaf. Och då tycker jag att det är riktigt roligt att laga mat.


Och hur går det då med drinkarna? Jo det går bra, långt över förväntan. Inte sugen på något faktiskt, trodde jag skulle vara hemskt sugen på både godis och cola och sånt gott, men icket, inte en enda gång, hittills! Tänker då inte ropa hej än! Detta är ju långt ifrån över. Det har inte hänt så himla mycket på vågen ännu, bara 4-5 kg minus än så länge. Då räknar jag inte med de kilon jag gick ner innan pga halsflussen. Men har ju några veckor till på mig att ge ner resterande 5-6 kilona. Känner mig rätt lugn faktiskt.


Nu får vi snart besök av Antons farfar, farbror och faster. Ska blir spännande att se om Anton blir blyg eller inte. Farbror är han ju heeeelt tokig i, så vi får se om Pierre får en lugn stund eller inte ;)

Presentation

Joanna heter jag, 25 år och bosatt i Örebro. Är sambo och mamma, det är helt oslagbart.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Anton är

Lilypie Fourth Birthday tickers

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Läsare

bloglovin

Besöksstatistik

Lnk Juice


Ovido - Quiz & Flashcards