Alla inlägg under november 2010

Av Joanna Löfdahl - 20 november 2010 12:42

Idag snöar det! Och grabbarna vill gå ut. Men jag är väl inte lika lockad ;) Fryser bara jag ens tittar ut genom fönstret! Men det är väl bara att dra på sig ett par extra byxor så kanske man slipper frysa. Äger inga långkalsonger, det var det många år sedan jag ägde sist. Och nu tänker jag inte köpa mig några heller. Kanske till nästa vinter.


Har börjat småstäda lite i köket. Vill städa hela lägenheten men allt tar ju sån tid. Tar lite nu och lite då, enklast så. På måndag kan jag nog städa lite ostört när Anton är på dagis. Dom andra dagarna han har dagis har jag fullt upp. Torsdag är det inskrivning. Nervöst! Visst ja, måndag kan jag inte alls städa, då går det bort en massa tid när jag ska åka och ta massa prover och göra EKG. Nåja, städningen finns ju alltid kvar till senare ;)


Vi har så himla mycket grejer som vi aldrig använder. Jag har lust att bara ta fram en stor svart sopsäck och bara slänga. Men jag har så svårt för att slänga saker.. Jobbigt. Måste bli av med lite saker på ett eller annat vis iaf. Annars får vi inte plats här hemma snart känns det som. Har även massor ute i förrådet som ska slängas. Tänkte fråga mamma när hon kommer ner om hon har lust att hjälpa oss att köra bort det till återvinningen. Det skulle behövas.


Är trött idag. Somnar sent, extra sent nu på sista tiden pga hostan. Hostar som en tok så fort jag lägger mig. Så jag kunde gott tänka mig en liten tupplur just nu! Men då kan man väl inte sova till kvällen sen. Yaay.


Vi ska nog klä på oss och gå ut efter att Anton vaknat. Grabbarna ska få lite lunch först bara.

Av Joanna Löfdahl - 19 november 2010 22:05

Fy bubblan vad jag är trött denna kväll. Har lagt oss alldeles för sent på sista tiden. Så ikväll tänkte jag ändra på det genom att gå och lägga mig lite tidigare. Hade tänkt lägga mig nu för en stund sedan, men då kom jag på att jag hade ju glömt dricka kvällsdrinken ju! Så nu har jag precis skakat ihop den och sitter här och dricker den medans jag tänkte försöka mig på ett litet inlägg.


Kan för övrigt meddela att vi har haft svinit kalls idag. Ja, inte om man går efter vad termometern stått på, men verkligheten är en helt annan! Termometern måste ljuga med iaf 10 grader! Jag höll på att frysa ihjäl när jag vart ute idag. Har ju varit duktig och varit ute flera gånger idag, det ni!


Vi traskade en sväng till Ica Maxi. Mitt paket med modifast hade kommit så vi var och hämtade ut det. Så nu kan jag dricka chokladshake igen ;) Det är lycka för mig faktiskt! Dom andra smakerna är jag inte såå förtjust i. Eller dom går väl dricka, bortsett från vaniljen, den är vidrig! Har inte rört vaniljen på evigheter nu känns det som, och tänker inte göra det heller. Tänker sälja vaniljen. Måste ju finnas någon annan som klarar av att dricka den.


Känner att allt jag skriver blir bara grötigt. Kan inte hålla en jämn tråd. Det är pga att jag är alldeles för trött. Tänker slurpa i mig det sista av shaken, dricka upp mitt bubbelvatten, och sedan blir det till att bortsta tänderna och gå och lägga sig! Det ska bli såå skönt. Sova sova sova. Imorgon är en ny dag, med nya möjligheter. Har inga direkta planer för morgondage. Eventuellt ska jag baka lite bröd. Men annars vet jag inte. Resten är upp till väder och vind.


Godnatt på er!

Av Joanna Löfdahl - 17 november 2010 21:38

Här sitter jag och tokhostar, för hundrafemtioelfte gången idag. Måtte min hosta bli bättre snart, jag vet inte vad jag gör annars! Och är så himla trött på att inte kunna andas ordentligt. Jag skulle behöva något som bedövade halsen ordentligt. Jag dööööör snart. När tusan ska jag och vi allihopa här hemma få vara friska för ett tag? Är så himla trött på alla sjukor nu :(


Har suttit lite och kollat på tradera ikväll. Det finns så himla mycket roligt där. Finns massor jag skulle kunna tänka mig att köpa. Kanske lika bra man inte har några pengar ;) Men känns jätteskoj att ha kommit igång och lägga ut lite auktioner där!


Är trött och borde nog gå och lägga mig. Eller trött är jag inte. Ser inte fram emot att ligga där och hosta och vrida och vända på mig. Ska dricka en kopp té nu strax, och se om det lindrar något över huvud taget, hoppas det gör det. Om hostan lugnar ner sig så kanske jag skyndar mig i säng och kanske hinner sova en liten stund innan hostandet börjar igen.


Hoppas jag vaknar frisk imorgon!!

Av Joanna Löfdahl - 17 november 2010 17:49

Sitter här alldeles nyduschad. Helt fantastiskt! Idag har varit en jobbig dag. Vaknade med feber och världens tyngsta huvud. Visste inte alls hur jag skulle överleva dagen. Har hostat och nyst och hostat ännu mer. Känns som jag ska hosta lungorna ur mig, jättejobbigt. Har hostat så  mycket så jag fått världens huvudvärk. Men duschen lättade upp i luftrören lite. Har haft det otroligt svårt att andas dom senaste dagarna. Har varit nära att ringa vårdcentralen flera gånger. Men dom hör ju att det bara är virus när man ringer, så känns dom ingen idé. Men känns ju som fastän det är virus så bör man väl ändå kunna få andas ordentligt? har suttit fast i ena änden av min astmamedicin, men den har inte hjälpt mig alls.


Har fått sålt en av lillemans gamla overaller idag. På tradera! Jag har ju fått tillbaka tradera nu, äntligen. Det tog bara ett år från det att den blev hackad! Men ack så skönt att få vara tillbaka där och kunna lägga ut auktioner igen! Och det började bra iaf! Så nu ska det ut mer kläder och så på tradera, roligt att få komma igång igen.


Igår hade jag stora visioner om denna dag. Att vi skulle gå ut och leka, boka tvätt tid och gå ut på promenad. Men det sket sig i morse när jag vaknade och kände mig som sju svåra år.


Nu börjar det snart bli dags att göra kväll för lilleman. Klockan är ju snart kvart över sex. Och runt halv sju brukar vi börja göra oss klara för kvällen. Men han kanske inte vill sova riktigt ännu, för han sov så mycket på dagen idag.


Av Joanna Löfdahl - 16 november 2010 19:29

Tänkte börja detta inlägg med att berätta att jag ställde mig på vågen idag igen. Kände bara att jag ville kolla, annars är ju måndagar vägardagen. Men vad tusan tänkte jag! Och nu har jag gått ner 10,2 kg sedan vi köpte vågen. Det gjorde vi ett par dagar innan jag började med flyt. Det känns verkligen kanon! Och jag känner mig ännu mer peppad att fortsätta nu! Nu har jag gått ner det jag "ska" inför op, så om jag går ner med nu är det bara bonus! Känns fantastiskt. Allt slit ger resultat. Jag dricker mina shaker, jag är ute och promenerar, och jag fuskar ingenting. Och jag känner att det här kommer bli riktigt bra. Känner mig stolt över mig själv. Och den värsta tröttheten har gått över, yrseln försvann efter 2 veckor med flyt. Och nu flyter allt på rätt bra. Har fått in lite rutin på det här nu.


Och så tänker jag skryta lite på min älskade lilla son! Natten som var sov han hela natten i sin säng, kom över till oss först på morgonen runt kl 8! Och det mina damer och herrar, det är fantastiskt! Han har bara sovit så bra i natt. Och det har varit skönt för oss alla. Vi behövde ne sån natt. Nu på sista tiden när han varit sjuk så mycket har han kommit över till oss ibland redan innan vi hunnit somna på kvällen. Och ingen av oss tre sover särskilt bra när han ligger och sparkar  på oss. Han har inte velat sova med täcke, någonsin. Men igår tänkte jag att nu ska vi banne mig prova igen! Så jag bäddade rent hans säng igår, och la även dit ett täcke. Han verkar tycka det var himla mysigt där i sängen så han sov hela natten där. Hoppas kommande natten blir lika bra! Mammas stora lilla kille!


Idag gick Anton på dagis igen. Och han var så lycklig över att få gå dit så han hade inte ens tid att säga hejdå till mamma och pappa när vi skulle gå, sötenöten! När jag frågade i morse om vi skulle klä på oss och gå till dagis sa han "Leka barnen!!" och log stort! Sen när vi hämtade honom hade han inte alls tid att följa med. Och fröknarna sa att han hade hållt på att prata hela dagen, munnen hade gått på honom hela tiden. Han pratar så mycket nu! Mammas stora kille! Man blir alldeles varm i mammahjärtat. Han är helt fantastisk den lilla människan.


Idag när vi skulle handla lite var det bara såå pinsamt. För köpet medgavs inte, hade ju bara kort, har aldrig kontanter. Så säger hon i kassan "Ja, men pengarna är väl slut!", och jag sa NEJ det är dom inte för jag hade pengar på kortet tidigare idag! "Ja, men nu har dom väl tagit slut då!". Och jag hade ju inte ens handlat något innan! Kände bara för att sjunka igenom golvet där ett tag. Men sedan visade det sig att det är swedbank som strular, och ingen med swedbank kort kunde handla. Men ändå att dom står och säger sådär till sina kunder, helt hemskt tycker jag!

Hoppas kortet fungerar imorgon, för vi behöver handla lite!


Suttit och lagt ut lite på tradera, ska lägga ut mer också, men tar lite nu och lite då, så blir det inte jobbigt. Har en hel del vi behöver bli av med, som bara ligger här och tar massa plats.


Nu ska jag glo på tv en stund, koppla av lite. Anton har precis somnat så nu är det tyst och lugnt här hemma. Nästan lite för tyst. Tänt lite ljus, så mysigt nu när det är så mörkt ute om kvällarna, då kan man tända massor med ljus, myyys!

Av Joanna Löfdahl - 15 november 2010 13:06

Idag är ingen munter dag. Natten blev jobbig. Redan igårkväll, strax efter jag hade bloggat så vaknade Anton och kräktes. Det var bara slita ungen ur sängen, dra av han den nerkräkta pyjamasen, dra ur dom nerkräkta sängkläderna, och slänga allt i tvättmaskinen på en gång. Befarade det värsta, magsjuka. Men peppar peppar har han inte kräkts något mer. Men natten var jobbig, för Anton piggnade till och var vaken ett tag där. Och sen hade han svårt att somna, han låg mest och vred och vände på sig och sparkade på oss och så. Sen somnade han till sist. Men jag kunde inte somna för jag hade myrkryp i benen. Kunde verkligen inte somna. Så jag fick ställa mig i duschen mitt i natten. Det är det enda som hjälper. Sen somnade jag någon gång efter kl 2 i natt.


Idag fixar och donar jag lite här hemma. Väntar nu på att Anton ska vakna så att jag kan dammsuga och sedan torka golven. Han vaknar nog om jag startar dammsugaren nu. Och han behöver den sömn han kan få. Sen ska vi släpa oss ut i regnet en kortis. Måste förbi dagis och få en kråka av dom, så att jag kan skicka iväg mina VAB papper, så jag får mina pengar någon gång. I need money.


Idag går tankarna till min moster. Vi tänker på dig! Håller tummarna hårt!

Av Joanna Löfdahl - 14 november 2010 21:00

God kväll bloggen! Satt här vi datorn och kom på att jag har ju inte bloggat idag! Det går ju inte för sig! Känns faktiskt konstigt nät det gått en hel dag utan att man bloggat.


Idag är det farsdag. Så Grattis till pappa Patrik på farsdag! Vi har faktiskt inte firat så mycket. Vi firade genom att åka till Ikea och kika runt där, köpte lite småkrafft. Och grabbarna fick äta lunch där. Blev en mysig dag  ändå. I morse hade jag tänkt låta Patrik sova vidare en stund, och jag och Anton skulle gå upp och ordna frukost och så. Men det gick ju inte så bra. För Patrik vaknade ändå när Anton satt och åt vällingen, så han fick inte blir överraskad med kaffe och frukost nör han klev upp. Vi får ta det en annan dag.


Det är iaf drygt att åka buss till Ikea på helgen. Det tar över en timme då. SUCK, typ. Skönt att Anton gillar att åka buss iaf, det underlättar. Men nu har han fått "dille" på att sitta och säga "kliva av bussen", så säger han det ungefär en miljon gånger. Sen säger han "stanna bussen" Och "Åka buss", "Åka tåg". "Åka tåg, Ica!". Haha, han vill verkligen åka tåg lilleman. Sötnöt! Vi ska ta och åka tåg något här framöver. Känner vi behöver en liten resa härifrån ett tag. Få tänka på lite annat.


Jag och Anton är förkylda. Hostiga och konstiga i halsen. Känner av min astma väldigt mycket nu. Och Anton bara rosslar när han andas. Så låter det inte bättre till imorgon blir det ett besök till vårdcentralen. Hoppas jag får bli frisk snart och att jag håller mig frisk ända fram till operationen! För jag vill verkligen inte missa den pga att jag skulle vara förkyld!

  

Nu sitter vi och tittar på Beck och ska ta oss en kopp kaffe. Snart dags för min kvällsdrink också. Mina "mattider" har blivit helt åt skogen idag när vi åkte till Ikea. Tog bara med mig en pulverpåse eftersom jag trodde vi skulle vara hemma tills det var dags för middagen.. Men det var vi såklart inte.


Imorgon ska vi ringa hyresvärden. Det är så att en garderobsdörr small i golvet igår. Hann inte riktigt se vad som hände, mer än att Anton öppnade garderobsdörren och pang boom brak så small den i golvet. Som tur var for den inte på honom. Kan lova att jag hade härtat i halsgropen! Så nu ska jag ringa dom så dom får komma och sätta upp en ny dörr, och så ska jag fråga om dörrarna verkligen inte ska hålla för att an öppnar dom. Gångjärnen eller vad man ska kalla det har gått av?!, hur det nu kan ha blivit så? Jag förstår verkligen inte. Ska även be dem se över resterande garderobsdörrar så detta inte händer igen! Det är inte acceptabelt!! 


Nej, nu ska jag avrunda bloggandet för idag. Så det inte bara blir en massa svammel ;) Kanske har mer att skriva om imorgon.

Av Joanna Löfdahl - 13 november 2010 17:44

Tack för era fina kommentarer!! Dom värmer så mycket ska ni veta. Och jag känner mig ännu mer peppad, tack! :)


Nu har vi precis kommi hem från en promenad. Vi gick till Ica Maxi för att handla lite. Haha, kan säga att vi kommer mycket billigare undan när vi handlar nu än vad vi gjorde för tex en månad sedan. För i och med att jag inte dricker dricka eller ätere godis mer, så gör ingen anna här hemma heller det. Så plånboken blir ju väldigt glad! Känns skönt att jag har sånt bra stöd här hemma! Hade nog varit jättesvårt om tex sambon skulle köpa hem godis och sitta och äta hela tiden. Då hade jag kanske inte varit vid lika gott mod som jag ju faktiskt är nu :D Haha. Känns verkligen underbart med detta stöd jag har! Jag vet att detta kommer gå bra.


Väl på Ica träffade vi på några vi kände. Så det blev att vi stod och surrade en stund. Alltid trevligt! Inte så ofta ändå som vi springer på folk att stå och prata med. Så det är roligt när det väl händer. Sen när vi skulle gå hem hade det hunnit bli jättemörkt ute! Kändes konstigt att vara ute och gå i sånt mörker. Men samtidit är det ju så himla fint när det är mörkt och så ser man alla tända lampor, det så mysigt på något vis. Mer kvällspromenader tack!


Haha, tror jag blivit beroende av promenaderna. Kände idag att jag MÅSTA gå ut. Och nu efter promenaden känns det helt perfekt. Det var jätteskönt!


Får se om jag återkommer med ett litet kvällsinlägg senare.


Presentation

Joanna heter jag, 25 år och bosatt i Örebro. Är sambo och mamma, det är helt oslagbart.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Anton är

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Läsare

bloglovin

Besöksstatistik

Lnk Juice


Ovido - Quiz & Flashcards