Alla inlägg under december 2010

Av Joanna Löfdahl - 27 december 2010 19:59

Är himla trött ikväll, men känner inte alls för att gå och lägga mig. Ikväll är en sån kväll jag gärna skulle stanna uppe så länge jag bara orkade. Bara stanna uppe och göra ingenting. Samtidigt skulle jag vilja göra massa nytta. Men jag orkar verkligen inte. Längtar tills orken återvänder. Men för att det ska ske krävs väl att jag kommer igång med maten ordentligt, har alltid stora visioner men det blir aldrig något av dom som vanligt. Måste nog sätta mig ner och skriva en matlista, på vad jag ska äta och när jag ska äta det. Planera lite. Men när ska jag ha tid med det? Börjar få lite paniik, för min sjukskrivning går snart ut, och innan dess måste jag hittat någon bra balans i det här. Ska nog ut på något av viktforumen och fråga om tips och råd. Läsa andras matdagböcker kanske och få lite inspiration.


Har noll tålamod med saker och ting just nu. Och får så dåligt samvete, för jag blir arg på en gång när Anton hittar på bus, jag vill inte vara så! Känns inte bra alls. Kan ju säga som så att jag räknar till tio inombords väldigt många gånger på en dag ;) Men tror att om jag tar tag i maten så kommer kanske lita av tålamodet tillbaka. Får hoppas på det!


Nu tänkte jag snart göra mig lite gröt iaf. Gröt är gott! Och det står med på  listan över vad jag kan äta nu. Tycker dom kunde gjort lite annorlunda i matförslagen. Kanske skrivit lite mer utförligt, eller lämnat något recept eller så. Jag har ju som sagt noll inspiration och så fort jag funderar på mat får jag hjärnsläpp. Suck. Så just nu känns detta med maten bara jobbigt. Men det kommer bättre dagar! Och jag ger inte upp!


Sen känner jag att jag vill röra lite på mig. Vill promenera, se annat än denna lägenheten. Så jag hoppas vi blir tillräckligt pigga för att ta oss ut snart! Ut och åka lite pulka med lilleman kanske.

Av Joanna Löfdahl - 27 december 2010 10:06

Idag är jag så himla trött så det finns inte. Ögonen vill inte alls hålla sig öppna. Så vi får se hur denna dagen slutar. Anton är också himla trött, han somnade precis här breve mig i soffan. Han kröp upp breve mig satt och gónöp mig i armen, och så somnade han bara, lillplutten!


Idag åt vi havregrynsgröt till frukost. Helt gudomligt när man är van att bara äta flytande! Så himla gott med gröt, det tänker jag fortsätta med till frukost. Måste skräpa till mig med maten nu. För nu har jag inte kunnat äta på hur länge som helst känns det. Har bara mått illa och inte kunnat äta alls nu den senaste veckan. Har prioriterat mycket vatten och vätska nu när jag varit sjuk. Så det är ju bra iaf. Det sa läkaren som skrev ut mig också, att om det var svårt med maten någon gång av olika anledningar, så skulle jag prioritera mycket vatten. Så helt fel har jag väl inte gjort. Men nu ska jag ta nya tag, och få in lite rutin på det här med maten.


Måndag idag och vägardag. Vågen visade på totalt -25 kg nu! Och vem skulle inte vara nöjd med -25 kg på två månader?!


Nu ska jag se om jag orkar mig på att göra lite nytta. Har knappt lyft ett finger sen vi kom hem.

Av Joanna Löfdahl - 26 december 2010 21:50

Här sitter jag och nyser och gnuggar ögonen. Är så himla trött denna kväll. Sitter och gör en handlingslista på handla24, så fort den är klar tänker jag minsann gå och lägga mig! Och hoppas lilleman sover i natt och inte vaknar och ska dricka vatten i ett par timmar. Haha härom natten så fick jag nog fylla på nappflaskan med vatten två gånger. Man blir så trött när man får avbrott i sömnen sådär. Men nu måste vi ju upp i natt ändå och ge honom febernedsättande. För hans feber är tillbaka :( Förstår inte, han har varit feberfri en dag, och sen är febern tillbaka. Han sista dag med penicillinet var idag, frågan är om det räckte? Får kanske ringa vårdcentralen imorgon så kanske dom kan ta en titt i öronen på honom och se om det ser bra ut nu eller om han behöver penicillin längre.


Hade inbillat mig att jag skulle orka skriva ett längre inlägg. Men jag orkar faktiskt inte det.  Hua så trött man kan vara. Snart blir det till att stupa i säng!

Av Joanna Löfdahl - 26 december 2010 14:43

Idag är ingen vidare dag här hemma. Anton hade ingen feber igår, men idag är den tillbaka igen. Och jag och älsklingen är febriga idag. Känner att min temp håller på att gå upp nu. Sitter här och fryser. Anton fick nyss ipren, och sen somnade han på en gång. Han sover för andra gången idag. Det blir mycket sovande dessa sjuktider. Jag känner att jag gott skulle kunna tänka mig att sova en stund jag också.


Vi har bara tagit det lugnt idag. Vi har kollat på film och bara suttit och tagit det lugnt. Vi gör inte många knop just nu. Undrar om det är någon influensa vi åkt på.


Nu ska jag slappa vidare. Och hålla koll på att Anton inte blir varmare.

Av Joanna Löfdahl - 25 december 2010 12:32

Goddag. Idag är vi sjuka här hemma. Feber, hostiga och snoriga. Så idag blir det en innedag. Vi tänker inte gå utanför dörren. Bara sitta inne och mysa. Blir mest tv tittande idag. Jag skulle vilja städa och så, men orkar faktiskt inte. Så det får vänta tills jag känner mig lite piggare. Så fort jag blir frisk ska jag sätta igång med att gå igenom alla grejer och slänga och börja packa inför flytten. Tänker vara ute i god tid den här gången.

Av Joanna Löfdahl - 24 december 2010 18:52

God jul!

 

Nu är vi hemma igen. Vi åkte ifrån Stockholm på förmiddagen idag. Och var väl hemma runt kl 13 någon gång. Såå himla skönt att vara hemma igen. Vi skulle egentligen ha åkt till Lindesberg idag och firat julen där med Patriks föräldrar och syskon. Men jag vaknade i morse med en temp på 39,6. Och Anton är också fortfarande febrig. Så det blev att vi bara åkte hem istället. Och det var nog klokt. Har verkligen inte kännt mig pigg dag.


Anton har knappt ätit idag heller. Han åt knappt någon frukost och så har jag frågat honom flera gånger idag om han vill ha något att äta, men nej han har vägrat. Men nu på kvällen åt han två julvört med baconost på och han såg så lycklig ut. Känns skönt att han åt något innan han somnade iaf.


Vi har haft en lugn dag här hemma sen vi kom hem. Anton har fått öppna julklappar och så. Han har varit stormförtjust över alla klapparna :) Men han har varit himla trött och gnällig. Han somnade tidigt ikväll. Hoppas han sover resten av natten nu. Och vi ska väl passa på att lägga oss i tid med, hoppas jag. Behöver verkligen sova mycket nu. Dom senaste dagarna har jag sovit på dagen också, idag sov jag i bilen på väg hem. Är så himla trött och slut på. Undrar om det är något influensaliknande jag åkt på.


Vi skulle ju åkt tåg hem i onsdags. Men onsdagen spenderades på södersjukhuset med Anton. Vaknade tidigt på onsdagmorgon av att Anton krampade. När han slutat krampa tog vi temp på honom och den visade 40,5! Alvedon omedelbums, och sen märkte vi att han var fortfarande stel som en pinne. Så fram med stesoliden och så gav vi honom den. Men han fortsatte vara stel. Då ringde jag sjukvårdsrådgivningen, och dom skickade en ambulans på en gång. Sen fick jag skäll av 112, för att jag inte ringde dit på en gång! Väl på barnakuten så visade det sig att Anton hade dubbelsidig öroninflammation, och det var troligtvis det som orsakade krampen. Sen fick vi vara där nästan över hela dagen på observation för att se så han inte fick fler kramper. Otäckt var det, som alltid. Vi skulle få en remiss till öron, näsa och hals i Örebro också, för att göra utredning om Antons många öroninflammationer. Känns bra! Så kanske vi får slippa detta elände..

Av Joanna Löfdahl - 21 december 2010 20:03

Ikväll är det ingen pigg tjej som skriver. Känns som jag håller på att bli sjuk. Huvudet känns tungt, halsen känns som det är halsont på väg, och alldeles stel i nacken. Yaay. Jag vill verkligen inte bli sjuk nu, har ju inte alls tid med det!


Nu ska vi om ett tag åka in till stan jag och älsklingen. För att lämna av Antons bilbarnstol som svärfar ska ta med hem till oss sen. Så vi slipper släpa den på tåget. Det känns bra! Dock känns det inte fullt lika lockande att gå ut när det är 14 minusgrader ute. Hallå, jag fryser liksom redan när vi är inne! Haha. Men det får gå. Ska passa på att handla mer alvedon efter vägen, och lite yoghurt.


Slarvat massor med maten. Det känns inte bra. Men ja, får ta tag i det där ordentligt när jag kommer hem. Det kan ju förvisso vara en bidragande orsak till att det känns som att jag håller på att bli sjuk. Vi har ju inte direkt varit stillasittande här heller, har varit ute och gått massor och kikat i affärer osv. När vi kommer hem ska det bli lite mer lugn och ro. Känner att jag behöver det.


Börjar till och med ha lite hemlängtan, av olika skäl.

 

Nej, nu orkar jag inte blogga mer. Återkommer en annan dag. Sen när vi kommer tillbaka från stan blir det bums i säng känner jag, är så himla trött.

Av Joanna Löfdahl - 20 december 2010 21:30

God kväll! Det har varit en lång dag idag. Vi kom i säng alldeles för sent igår. Så det känns som man knappt hann slå igen ögonen så var det dags att kliva upp sen. Anton vaknade nog extra tidigt kändes det som. Han ville inte direkt sova i morse, för nu var vi ju inte hemma, och tänk om man går miste om något spännande! Försökte få han att ligga och mysa en stund, men han ville fort upp.


Sen på förmiddagen kom vi på att jag och Patrik ville klippa oss. Så vi knatade ner till centrum allihopa. Och det slutade med att jag och älsklingen klippte oss hos olika frisörer. För det var lite fullt upp. Och själv fick jag vänta nästan en timme innan dom hade tid att klippa mig, så vi strosade lite inne på jysk väntan på att det skulle bli min tur. Lite svårt var det när jag inte visste hur jag ville klippa mig. Visste bara att jag ville ha kortare. Och kortare blev det.


När jag sitter och tänker efter så känns det som om det har försvunnit en hel del pengar idag. Inte bra, inte bra. Men det har varit en mysig dag. På eftermiddagen var jag och älsklingen in till T-centralen för att fixa med våra tågbiljetter som inte skrevs ut som det skulle, så nu kan vi åka hem på onsdag. Vi tog det rätt lugnt medans alla runt omkring stressade runt som yra hönor. Och så kom det fram några från expressen och ställde en fråga, så nu kommer vi vara med i expressen på juldagen, hahaha.


Morgondagen har vi inga planer för. Vi får ta dagen som den kommer. Känner lite att det vore trevligt att åka in till stan och gå runt och titta lite. Men det känns samtidigt som att det kommer försvinna ännu mer pengar då. Men som sagt, vi får se hur det blir. Än så länge är morgondagen oplanerad. Känns skönt ändå också.


Onsdag eftermiddag åker vi hem. På torsdag händer det lite grejer, då ska vi skriva kontrakt på en lägenhet, yaaay! Och så ska jag ta bort stygnen efter operationen. Ska bli skönt att bli av med dom då dem kliar som bara den! Men det är väl bara bra att det kliar, då vet man att det läker. Ska bli intressant att se hur det ser ut när plåstren åker av.


Nu verkar det som vi ska kika på någon film eller något. Och sedan blir det sova av för hela slanten, är jättetrött och slut på.

Presentation

Joanna heter jag, 25 år och bosatt i Örebro. Är sambo och mamma, det är helt oslagbart.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29 30 31
<<< December 2010 >>>

Anton är

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Läsare

bloglovin

Besöksstatistik

Lnk Juice


Ovido - Quiz & Flashcards