Alla inlägg under juli 2010

Av Joanna Löfdahl - 10 juli 2010 08:21

Godmorgon, dock har vi väl redan varit vakna ett ta, en sisodär 1½ timme eller så. Denna morgon startade alldeles för tidigt kände jag. Men man får väl skylla sig själv när man sitter uppe så länge som vi gjorde igår. Men vad annat kan man göra när man har trevligt sällkap? :D


Vi kom i säng senare än på länge igår, men det gjorde ingenting. Var riktigt trevligt. Anton somnade nog inte förrän kl 23, och vi ville ju gärna ha lite tid för oss själva vi vuxna, sitta och surra lite och bara umgås. Mycket trevligt.


Nu ska det bli spännande idag att se vilket humör Anton kommer vara på, med tanke på att han sovit fleeera timmar kortare än vad han brukar göra. Men det ska väl nog gå bra eftersom han har en lekkamart på besök nu. Så himla mysigt. Och dom stannar ända till på måndag, yaaay :D


Nu ska jag återgå till sambon, sonen och vårt besök, vara lite social. Snart är det dags för frukost, och sedan får vi se vad denna dag har att erbjuda.


Vad tänker ni göra idag?

Av Joanna Löfdahl - 8 juli 2010 22:36

I stort sett hela dagen har gått åt till städning. Haha nu lät det precis som vi hade hur stökigt som helst hemma, men så är det inte. Det är mest det att Anton inte riktit tillåtit mig att städa i det tempo jag själv hade önskat. Han har varit väldigt mammig och pluttig idag. Gnällig och lite småhängig. Hoppas han piggnar till innan imorgon, för då får vi besök från storstan!


Stor del av dagen har gått åt till att sitta i soffan och mysa med en mammig lilleman, och det har jag såklart ingenting emot :D


Sen har jag som sagt städat, och tvätta soffklädseln, och lite annat smått och gott. Sen på eftermiddagen, så åkte vi ut till Ikea för att titta lite, och vi hittade lite smått och gott fatktiskt, men kanske inte så mycket som hag hade önskat. Tycker faktiskt att Ikea börjar bli tråkigt!


När vi kom hem började jag baka bullar, dels för att ha något gott att bjuda på när vi får besök, och dels för att jag fyller år på söndag, och då kan det ju vara gott att ha lite fika hemma. Och nu är bullarna klara, så nu ska jag snart krypa ner i sängen.


Imorgon ska jag städa badrummet, och efter det ska jag ta en lååång efterlängtad dusch!

Av Joanna Löfdahl - 7 juli 2010 22:06

Jag och lilleman fick oss vårat åk! För mig var det premiär på nya cykeln, för lilleman var det premiär i nya kärran! Och första färden fick helt klart godkäns! Men ni må tro att man hinner tappa mycket benstyrka genom att inte ha cyklat på bara 1-2 månader! Shit! Så det blir lite grann att börja om från början nu. Men det ska väl inte vara några problem. Anton verkade gilla att få åka cykel kärra. Tog inge bilder dock, glömde helt och hållet bort det! Får ta nästa gång vi är ute och cyklar.


Ett problem dock med kärran, och det är förvaringen av den. Den går inte in i cykelboden, där jag för övrigt inte vågar ha den, folk stjäl som korpar här! :( Och det resulterar i att jag måste bära in den efter varje gång vi använt den. Och den går heller inte in i förrådet, eller genom vår lägenhetsdörr, om man inte plockar ner den lite. Det känns mindre roligt! Så idag när vi kom hem, hade handlat när vi var ute och cyklade, fick jag börja med att ta fram Antons vagn, spänna fast honom där, sedan montera ner cykel kärran så gott det gick, bära upp den för trappan, in i förrådet, och sen gå ner och hämta cykeln, och in med den också. Och sen gå ner efter dom två supertunga kassarna, och sist men inte minst, hämta Anton och ställa tillbaka vagnen. Han satt i trappen och var smått missnöjd under tiden. Han hade inte alls någon lust att sitta fast. Men han var säkrare i vagnen, så det fick bli så. För annars vill han gärna klättra i trappan, och det får han inte göra själv, en olycka händer så himla lätt. Och olyckor har vi fått nog av för ett tag framöver känns det som!


Denna dagen har bara rusat förbi, förstår inte riktigt hur det har gått till.

Känns som det blir sängen strax. Ska ta med mig vår nya golvfläkt med mig in i sovrummet, den är min nya bästa vän nu under sommaren!


Imorgon ska jag städa och greja och fixa lite. Hoppas lilleman är på gott humör och tillåter det bara. Hoppas även på att hinna med lite utelek imorgon. Om ett annat på eftermiddagen. Utelek är ett måste varje dag, för han sover så himla mycket bättre om nätterna då. Och det är guld värt!


Får blogga mer imorgn. Hade tänkt skriva lite mer, men orkar verkligen inte nu.


Godnatt.

Av Joanna Löfdahl - 6 juli 2010 21:24


Här är mitt nya åk! Så äntligen har man cykel igen! Har inte provcyklat den ännu, då Anton hann bli alldeles för trött när vi var ute och jag skruvade ihop cykeln. Men det känns himla skönt att ha en cykel igen. Det som var lite tråkigt var att min cykel inte fanns kvar på sportex längre, så jag fick ta denna istället, som var ersättare för modellen som jag hade. Det känns lite kiss faktiskt, för jag verkligen älskade min gamla cykel. Och tydligen gillar alla tjuvar den också, eftersom jag blivit av med 3 st likadana cyklar. Den förra var mycket snyggare. Men denna blir nog bra. Nu återstår bara att köpa något så Anton kan åka med också. Vi funderar på om vi ska köpa en till cykelstol, eller ifall vi ska köpa en såndär cykelkärra, med sists i istället. Vi får se.


Är sjukt trött ikväll, så blogga får jag göra mer imorgon.  

Av Joanna Löfdahl - 5 juli 2010 10:00

Jag har kommit till insikt med en del saker. Och jag har beslutat mig för att "göra mig av med" de relationer som får mig att må dåligt. Jag blir så oerhört frustrerad av att bara ge och ge, och inte få någonting tillbaka. Men det spelar ingen roll vad man säger, eftersom mina ord vänds till något helt annat när man pratar med vissa personer.


Jag tänker inte ställa upp något mer, jag tänker inte ta mer skit nu. Jag har också rätt att bli hörd, jag har rätt att då tycka vad jag tycker. Jag har rätt att få finnas. Och det jag tycker, tänker och säger har faktiskt också värde, även om en del har svårt att tro det! Världen kretsar inte kring er. Men om ni nu tycker att ni själva är så himla mycket viktigare än alla andra, så kan ni ju hålla er för er själva och fortsätta tycka så. Och ni kan sluta trycka ner andra i skosulorna för att ni själva ska känna er bättre. Ert överlägsna vis är inte något beundransvärt, snarare blir folk äcklade. Jag tycker det är ett äckligt beteende.


Men vill en del leva i en fantasivärld så måste dom väl få göra det. Jobbigt den dag de vaknar upp och verkligheten ger dom en ordenlig käftsmäll bara. Men kom inte till mig och gnäll då bara. Då är jag borta sedan länge.


Ska försöka slyta bry mig om alla så himla mycket, iaf de som bara suger all energi ur en utan att ge något som helst tillbaka. Ska rikta min energi till dom som är viktiga istället, min familj, dom få riktiga vänner jag har.


Nej, nog om detta. Nu ska jag slappa en stund, sedan ta itu med diskning och sätta igång en maskin tvätt till. Finns städnigt saker att göra :)

Av Joanna Löfdahl - 4 juli 2010 20:38

Idag har jag och älsklingen varit tillsammans i 2½ år, tiden går fort när man har roligt! ;)

 

Vi startade dagen med inga planer alls. Men sen så kom vi på en craazy idé att hey, vi åker och badar! Det var olidligt varmt redan då vi klev upp. Det var över 24 grader redan på morgonen. Så det kändes som en alldeles lysande idé att åka och bada. Och eftersom stället vi ville bada på låg en bit bort, så åkte vi först och handlade med oss lite lunch, och fika och så, tog en heeel evighet inne på affären. För det är verkligen jättemycket turister nu. Från världens alla länder, och kassörskorna har svårt att förmedla sig till alla olika språk, intressant ändå att stå och kolla på, men idag hade vi ju lite bråttom för vi ville ju iväg! Så vi stod där i kassan och stampade, aldrig blev det vår tur kändes det som. Vi köpte även badring och en badboll åt Anton.


Väl framme vid kalkstensbrottet så tappade jag nästan hakan över hur fantastiskt vackert det var där. Lilleman straskade rakt ut i vattnet på en gång, utan att vända om alls, det var ju inte supervarmt, men det var inte heller kallt. Han hade jätteroligt! Så vi ska helt klart åka dit fler gånger!


Sen satt vi på en filt och åt våran lunch, och Anton badade lite mera. Lite tråkigt att vi var tvugna att åka hem rätt då fort igen, för älskligen skulle hem och sova, jobba natt. Men nästa gång kanske man kan vara där en heldag eller så :) Det var verkligen jättefint där.


Väl hemma har jag lekt med lilleman, lagade middag till honom och mig, sen gick vi ut en sväng för att köpa en glass att dela på, det var ju så himla varmt. Men någon glass ville han inte ha, så han fick en festis istället, och den slank ner direkt :) Handlade även lite annat. Och det var alldeles för varmt för utelek, så vi gick in och fortsatte leka tills det var dags att göra kväll. Sen slockande han fort. Han är väl jättetrött efter badandet idag :)


Nu sitter jag här, slappar lite, väntar på att tvättmaskinen ska bli klar, så jag får hänga lite tvätt, och sätta igång en ny maskin. Men den ställer jag nog på timer så den är klar imorgon bitti. För jag orkar inte vänta uppe på någon tvättmaskin hela kvällen. Känner mig lite trött idag faktiskt.


Brännt mig i solen har jag gjort också! Och älsklingen också!

Lilleman hade solskyddsfaktor på sig, så han har inte brännt sig.

Lite solpluttar har han fått, men det var väl oundvikligt, dom beror kanske mer på värmen. Vi borde skaffa solskyddsfaktor till oss vuxna också känner jag! Speciellt ifall sommaren ska fortsätta så här med bara massa sol. Skulle faktiskt vara skönt med lite regn nu! Bara en dag eller två, tack!


Vad har ni gjort idag?

Av Joanna Löfdahl - 3 juli 2010 23:23

Tänkte försöka med ett snabbt litet inlägg innan det är dags att hoppa ner i sängen, är verkligen jättetrött ikväll, vi kom hem för bara nån timme sedan.


Eftermiddagen har spenderats i Gusselby med trevligt sällskap och grillning, varför gör vi inte det oftare?! Anton har haft det alla tiders, sprungit runt ute i bara t-shirt och blöja, barfota i gräset, vad lycklig han var då. Så får det gärna vara fler gånger! Ååh vad jag önskar att vi bodde någon annandtans, med en liten mysig uteplats, jag vill jag vill jag vill.


Dagen har varit alldeles för varm! Blääää. Jag är redan less på sommar, längtar efter svalare väder!


Godnatt!

Av Joanna Löfdahl - 3 juli 2010 12:02

Igår kväll tog jag en halvtaskig bild på vår gamla soffa, och tänkte att den får duga till att ha med i en annons på blocket. Sedan när jag laddat upp annonsen så tänkte jag att bilden såg ju inte klok ut, så den kommer ju ingen vilja ha! Men den gick åt som smör i solsken! Och ingen blev gladare än jag. Redan igårkväll började jag få skambud över mailen, så dom tackade jag snällt nej till! Strax efter kl 8 i morse så börjde telefonen ringa. Vilket resulterat i att soffan är nu såld. Och medans soffans nya ägare var här och hämtade den, så ringde telefonen igen, ännu en som var intresserad. Så soffor är lättsålt helt klart! Nu när det var så himla fort gjort kan jag undra varför vi inte gjorde det tidigare?!


Nu sitter jag och vilar mina fötter, har ont i dom idag.

Jag som tänkte att vi skulle äta lunch, satt i soffan och pratade i telefonen med min käre mor, då kom Anton och kröp upp och satte sig i soffan breve mig, och där somnade han! Lillesöt!! Så vi får ta lunchen när han vaknar istället. Vet inte vad jag ska hitta på för mat ännu. Har hunnit diska undan allt nu medans Anton sovit, så när han vaknar är det bara att sätta igång med maten.

Dammsugit och torkat golven har vi hunnit med idag också. Och så har jag duschat. Så det känns som en bra dag ändå hittills. Har hunnit med mycket mer än vad man brukar. Sånt gillar vi!


Anton är ganska pigg idag ändå, med tanke på vad som hände igår.

Så vi ska nog försöka oss på utelek till eftermiddagen tror jag.

Är så himla tråkigt att bara sitta inne ju.


Vad gör ni idag?

Presentation

Joanna heter jag, 25 år och bosatt i Örebro. Är sambo och mamma, det är helt oslagbart.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2010 >>>

Anton är

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Läsare

bloglovin

Besöksstatistik

Lnk Juice


Ovido - Quiz & Flashcards