Alla inlägg under juli 2011

Av Joanna Löfdahl - 18 juli 2011 12:34

Helt sjukt trött nu för tiden, igen. Förstår inte varför. Varför kan man inte bara få vakna pigg och utvilad för?!


Har ätit penicillin i en vecka idag. Mot inflammationen i käken. Men det är fortfarande svullet och ömt där, verkar inte riktigt vilja ge med sig. Får väl äta ett par dagar till och sedan se vad som händer. Egentligen skulle jag bara äta 7 dagar, men det räckte ju helt uppenbart inte?! Får kanske ringa och rådfråga tandläkaren helt enkelt.


Har dammtorkat och dammsugat lite idag. Så nu känns det genast mycket bättre att vistas här hemma :D

Av Joanna Löfdahl - 17 juli 2011 22:33

Så var helgen slut. Det känns ju som att den bara hade börjat. Dock gör det inget att helgen är slut. Jag är inte överförtjust i helgen iaf. Inte när man har semester iaf. Men sen när man börjar jobba igen, då antar jag att helgerna kommer få tillbaka sin charm igen ;)


Idag har det varit rätt slappt. Mest bara stillasittande på förmiddagen. Lungt och skönt. Och sen var det dags för lunch, vilket vi idag åt innan Anton skulle sova. I vanliga fall brukar vi äta lunch när han kliver upp, för han brukar vara för trött för att äta innan han sover. Men idag låg vi så länge så det gick bra att ta lunchen innan vilan. Och det i sin tur kändes skönt, att äta lunch i tid någon gång. Sen somnade lilleman gott. När han sov passade jag på att dammsuga. Det blir lortigt fort när man har en vild 2,5 åring och en katt. Så det blir till att dammsuga varje dag, ibland flera gånger på en dag.


Sen kom en kompis över, det var trevligt! Vi hann sitta och surra en bra stund innan Anton vaknade. Och sedan blev det ju lite Antonbus, lite mer surrande, lite handling på affären och sen hem och surra ännu mer, var riktigt trevligt.


Sen sprang klockan iväg och det var dags för middag. Och när jag stod där och skalade potatisen till middagen så kom jag på att hey, jag ska baka bröd! Sagt och gjort, jag slängde ihop en bröddeg och nu ligger nybakt bröd på bänken. Ibland känner man sig rätt hurtig ändå :) Plötsligt händer det.


Sen nu på kvällen har jag bara suttit och latat mig, men det får jag göra! Och nu börjar det bli dags för sängen. Inte för att jag är supertrött direkt, men mest för att jag inte vill vara supertrött imorgon när lilleman vaknar.

Av Joanna Löfdahl - 14 juli 2011 19:10

Här var det några dagar sedan jag skrev. Har inte tagit mig tid till att blogga något dessa dagar. Vi har nämligen haft besök från storstan! Min fina vän Rebecca med man och barn. Anton har varit jätteglad att ha en lekkamrat här hemma! Och det har varit superkul med lite besök under några dagar! Lite tråkigt att dagarna gick så fort bara. Vi hann inte med att riktigt hitta på någonting.


Jag har hunnit fylla år sedan jag skrev sist. Så nu är man hela 25 år! Haha, trodde nog det skulle kännas lite ångestfyllt med att bli ett helt år äldre, men det kändes faktiskt till och med bra. Det känns bara bra helt enkelt. Men det finns väl vissa önskemål om att jag hade hunnit åstakomma mer under mina 25 år på jorden. Men när man tänker efter har jag faktiskt hunnit med en hel del. Och jag har gått igenom väldigt mycket saker. Och jag har hunnit med att få en helt fantastisk son. Så jag är nöjd!


Under min födelsedag fick jag lite besök också. Av min lillebror! Det var roligt. Inte varje dag man får besök av honom inte.


På min födelsedag blev jag även tvungen att göra ett akut tandläkarbesök. Det kan jag ju säga var mindre trevligt. Jag är nämligen sjukt rädd för att gå till tandläkaren. Jag föder hellre barn varje dag än att gå en endaste gång till tandläkaren. Och det borde väl säga en hel del. Jag satt där hos tandläkaren och var så nervös så jag trodde jag skulle kissa på mig. Och patienten innan drog ut på tiden så jag fick sitta där och vara nervös i över en halvtimme innan jag fick komma in. Och det gjorde ju inte saken bättre. Och när jag väl kom in gjorde jag klart för tandläkaren på en gång att jag har tandläkarskräck. Och hon förklarade allt noga vad hon skulle göra, så det gick ju ganska bra. Men en aningen panik hade jag. Men jag är stolt över mig själv att jag klarade av det. De dom gjorde var att öppna en provisorisk lagning och rensa lite i kanalerna/rötterna eller vad det nu heter. I en tand jag håller på att rotfylla, de fortsatte med det. Har kastat ut tusentals kronor på den där himla tanden. Och den fortsätter att kosta mig massa pengar. Men jag går ju bara när jag har ont, och när jag har ont då innebär det inflammation i käken. Och det mina damer och herrar, det är inget angenämt. Tandläkaren sa åt mig att om jag svullnade upp mer eller fick feber så skulle jag ringa för då behövde jag penicillin. Morgonen efter vaknade jag och kände mig som att jag hade en fotboll i ena kinden. Gick och kollade mig i spegeln och mycket riktigt var jag ännu mer svullen, nu nästan ända upp till ögat. Så det var bara att ringa. Så nu får jag äta penicillin också. Yaay.


I tisdags var det dags för Antons EEG undersökning. Tror att det gick bra, nu får vi väl bara vänta en evighet innan vi får svar på det. Hoppas att allt ser bra ut. Så man inte ska behöva oroa sig över något mer där också. Men tar inte ut något i förskott. Tar det när det kommer. 


Nej, nu har jag inte tid att bligga något mer. Får skriva mer senare, eller en annan dag.

Av Joanna Löfdahl - 10 juli 2011 09:00

Godmorgon allihopa! Vi är vakna och uppe på benen sedan en timme tillbaka. Sitter nu med en kopp kaffe och försöker vakna till liv. Var himla trött idag och ville verkligen inte alls kliva upp. Men vet ju att jag har massor att göra idag, så det var ju bara att masa sig upp. Lilleman lockade med sina gokramar så det blev inte så svårt att kliva upp ändå :)


Idag skall här städas. Det ska skuras! Det behövs verkligen. Igår så när jag planterade jordgubbsplantorna och vattnade efteråt, så klev lilleman rakt ner i jorden, och det blev minst sagt geggigt.. Det vart lera överallt, på uteplatsen är det väl okej, men när lilla tokungen kliver rakt in i vardagsrummet med dom leriga fötterna, då är det inte liiiika roligt ;)


Ska dricka upp kaffet, slå igång lite bra musik och sen ska jag sätta igång. Har en del tvätt att ta itu med också. Och sedan mitt på dagen är det tänkt att vi ska träffa en kompis och hennes son! Hoppas det blir av, för det var himla länge sedan sist!


Vad ska ni göra idag?

Av Joanna Löfdahl - 9 juli 2011 22:31

Har tänkt blogga hela dagen. Men det har inte riktigt funnits tid till det. Istället har jag hittat på en massa annat. Det har inte blivit mycket dator alls idag. Härligt! Innan har jag suttit alldeles för mycket vid datorn, man missar så mycket annat. Så nu tänkte jag försöka börja kolla mindre, att kolla på morgonen och sen på kvällen. Och på dagtid vill jag hellre hinna med att umgås med sambon och sonen. Vill ju ta tillvara på tiden nu, det är sommar och underbart! Anton är glad för det mesta, han har *peppar peppar* börjat äta bättre. Och jag känner mig så glad över det. Gudarna ska veta vilket krångel det har varit med maten dom senaste månaderna. Men kanske har det släppt nu.


Det är en underbar årstid nu. Det är varmt och skönt, och man behöver inte klä på sig en massa innan man går ut. Och det är så skönt att vara ute när solens strålar värmer huden som frusit hela vintern. Det är bara så fantastiskt. Nu önskar jag bara att vi kunde hitta ett mysigt badställe, som vi kan hålla till på dom allra varmaste dagarna. Det hade varit fint.


Idag har jag plockat och donat lite här hemma. Tvättat ett par maskiner tvätt. Stökat lite i köket osv. Hängt massor med tvätt, och vikt ännumera tvätt. Detta eviga tvättande, det tar aldrig slut. Önskar mig en torktummlare! Så man slapp två stora skrymmande torkställningar i vardagsrummet hela tiden. För det är bara i vardagsrummet vi får plats med dom typ, så det är där dom står. Förutom dom soliga dagarna, för då hänger vi tvätten ute, torkar mycket fortare då.


Vi cyklade och handlade lite också. Jag köpte jordgubbsplantor som jag har planterat här ute i en av våra rabatter. Skulle vilja ha många fler plantor också. Men tänkte att jag börjar så här och ser om dom överlever. Upptäckte nämligen att det är världens konstigaste jord i rabatterna. Ska snacka med ÖBO och se om vi inte kan få ny jord, för det som är där nu kan nog knappast ens kallas för jord! Vi får se om plantorna överlever eller inte.


Sen blev det en sväng till Ica Maxi. Där träffade vi på en del folk som vi kände. Och Anton var inte lika glad över det, för han fick ju sitta stilla i kundvagnen.. och det är typ det tråkigaste han vet. Så han ville minsann inte träffa någon som vi skulle stå och prata med. Haha, lillesöt!


 

Denna fick jag i 25 års present av Ica Maxi! Det ni, det var inte illa! Jag fyller år på måndag, och fick en lapp hem i brevlådan från Ica Maxi. Där det stod grattis osv, och så var det två gåvor, en prinsess stubbe och en tårtspade :) Blev superglad! Hade verkligen inte räknat med det, så det kändes lite extra kul sådär! En tårtspade har vi pratat länge om att köpa, men det har inte blivit av, och nu behöver jag inte fundera på det längre ;) Tack Ica!


Och när vi kom hem blev det KAFFE! Denna gudadryck, kan verkligen inte leva utan den. Och på det blev det bullbak! Vi hade bullar i en påse sen Rebecca och Rickard vad här och hälsade på, dom hade köpt bullar på Ica Maxi skulle jag tro. Och Anton satt och sa att han skulle ha en bulle NU, han ville minsann inte vänta på att mina bullar skulle bli klara. Men han VÄGRADE köpebullarna. Han skulle minsann ha "Mammabulle!"


Igår hade vi besök av Patriks mamma, syster och hennes två barn. Supermysigt att ha dom här, det blev en heldag. Barnen lekte och hade roligt. Nästan inget kiv alls, det går bättre och bättre för varje gång. Det är så kul att se hur kusinerna kommer bättre och bättre överens. Och det är så kul att se dom få en relation till varandra. Vi borde försöka ses oftare. Är så roligt!


Patrik hade skvallrat för sin mamma att jag fyller år på måndag. Så hon hade med en present till mig. Lite mini-hemma-spa! Tusen tack! Ska ta och testa nästa gång jag duschar, vilket förmodligen blir imorgon! Luktade jättegott de där duschgrejerna.

 


Känns som jag har massor att skriva om. Måste försöka blogga oftare. Nu orkar jag dock inte blogga mer ikväll, är så himla trött. Så jag ska ta och knata till sängen och ta och däcka där. Däcka tills lilleman vaknar, tidigt som vanligt ;) Han vaknar tidigt och säger att han vill ha kvällsfika, för han är såå hungrig i magen :) Lillesöt.


Godnatt på er!

Av Joanna Löfdahl - 4 juli 2011 22:37

Ja, då var vi hemma igen då. Och det med blandade känslor. Men det känns skönt att vi är framme nu. Det är ju rätt tråkigt att åka bil så långt. Har ordentligt med "träsmak" i baken nu kan jag lova. Det får vi råda bot på imorgon. Det blir nog inte mycket stillasittande då inte. För här behöver packas upp, städas, handlas och sedan påbörja rensningen av uteplatsen. Den ser tyvärr för hemsk ut nu efter att vi har varit borta. Och den ska väl snart besiktas igen, så det är bara att ta sig ann uteplatsen. Skulle vilja ha några fina blommor att plantera. Men något sådant har jag dessvärre inte råd med. Nästa år kanske.


En hel del tankar som väcks till liv denna kväll. Och jag vet inte riktigt vart jag ska göra av allt. Så jag tänker nog gå och lägga mig snart. I MIN EGEN SÄNG! Det ska bli så himla skönt. Har längtat efter min alldeles egna säng.


Ska gå ut och ta mig en sista kvällscigg, sen blir det nog sova av. Har som sagt en hel del att stå i imorgon. Det blir spännande att se.


Godnatt.

Av Joanna Löfdahl - 2 juli 2011 23:05

Godkväll. Det har varit en lång dag idag. Anton vaknade som vanligt tidigt. Man kunde ju tycka att man borde börja på att vänja sig vid det, men icket. Jag är lika trött som alltid på mornarna. Men jag lever på hoppet, om att en dag bli morgonpigg igen, för jag har trotts allt varit en morgonpigg människa förut.


Vi var och gick några rundor på markanden idag. Men det var lite och ingenting på Storumandagarna i år tycker jag. Som vanligt var det bättre förr. Men det var mysigt ändå, en gnutta nostalgi var det allt. Och det var roligt att det fanns en hel del bekanta ansikten att heja på. Det händer ju inte allt för ofta. Det har varit roligt iaf.


Anton fick premiäråka karuseller idag. Och jag kan ju säga som så att ungen var VÄLDIGT nöjd! Det leendet var värt varenda krona vi la ut på biljetterna. Han åkte om och om igen. Han åkte karuseller för över 200 kr. Såklart man måste få åka ordentligt när det är premiär och allt! Dumt bara att jag glömde ta med mig kameran, så fick inte med det på bild. Hade varit roligt att haft någon bild iaf, som minne. Men inte mycket jag kan göra åt det, fick som sagt inte med mig kameran, den glömde jag hemma hos mamma i min andra väska.


Har själv gjort 2 fynd på marknaden. Först köpte jag en ny handväska! Ett måste helt enkelt. Kunde inte låta bli. Har väl en miljard handväskor hemma säkert, meeen man behöver alltid fler ;) Man kan aaaaldrig få för många handväskor! Och sedan så fyndade jag 15 par strumpor för 100 kr! Det var rätt kurs tycker jag! Så nu har jag massor med strumpor. Tråkigt nog fanns det inga i Antons storlek, så det blev bara strumpor till mig. Ska ta och rensa bland mina strumpor hemma nu, kasta en massa gammalt!


Imorgon börjar vi vår resa hemåt. Och det är med blandade känslor. Det har varit så skönt här, så tryggt, med människor runt omkring. Det kommer jag sakna. Kommer sakna den fantastiskt vackra naturen, alla fridfulla promenader, fisketurer, båtturer osv. Kommer verkligen sakna det. Men å andra sidan så saknar jag att vara hemma, saknar våra egna rutiner. Och framförallt saknar jag att sova i vår egen säng. Så det ska bli skönt att komma hem. Men det kommer även kännas konstigt, och sedan ensamt när vi väl kommit hem och landat. Men har ju vänner där hemma som man saknat och tänkte passa på att umgås med! Anton har saknat sina kompisar. Och så har vi saknat lekparker. Här uppe i Norrland är det dåligt med lekparker, har aldrig varit med om maken alltså.


Nej, nu ska jag sluta blogga för denna gången. Har inte riktigt tid med att skriva nu. Klockan är sent, och sonen vaknar garanterat tidigt. Skulle vart ut och packat bilen också, så att det är klart imorgon, vet inte hur tidigt vi åker.


Återkommer!

Av Joanna Löfdahl - 1 juli 2011 20:39

 

Jag och min älskade sambo. När vi var på cykeltur alldeles för oss själva häromkvällen. Det behövde vi verkligen. Hur mysigt som helst var det.

Presentation

Joanna heter jag, 25 år och bosatt i Örebro. Är sambo och mamma, det är helt oslagbart.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Anton är

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Läsare

bloglovin

Besöksstatistik

Lnk Juice


Ovido - Quiz & Flashcards